"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Norveçliler her yıl İspanya'dan yazlık ev satın alıyor

26 Temmuz 2015, Pazar 22:32
Güven, altyapı ve sabit politika gibi faktörler, binlerce Norveçlinin her yıl İspanya'dan yazlık ev almasına sebep olarak gösterildi.

Norveç Uluslararası Komisyonculuk Kurumu'nun yaptığı açıklamalara göre her yıl 5 bin Norveçli, İspanya'dan yazlık ev satın alıyor. Toplamda ise şu anda 200 bin Norveçli İspanya'da bir yazlık eve sahip. Norveçlilerin İspanya'da tatil için seçtikleri bölgeler ise, Costa Blanca ve Costa del Sol.

Costa del Sol bölgesine bağlı Elviria isimli turistlik yerin halk arasında 'Oslo 3' şeklinde adlandırıldığı açıklandı. Bu bölgede Norveç gazeteleri ve Norveç'in geleneksel yemeklerine de rastlamak mümkün. Norveçlilerin İspanya'dan satın aldıkları evleri satmak amacıyla almadıkları, kullanmadıkları zamanlardaysa kiraya verdikleri bildirildi.

İspanya'da yazlık evi olan bazı Norveçli aileler, memnuniyetlerini dile getirdi. İspanya'nın Torrevieja bölgesinde yazlık evi olan Norveçli baba Stian Østrem, bulundukları yerin oldukça güvenli olduğunu, Norveç'e direk uçuş olmasının eşi ve çocukları için memnuniyet verici olduğunu söyledi.

İspanya'dan sonra Norveçlilerin ev alımında seçtiği ülkelerin Fransa ve İtalya olduğu belirtildi.

Okunma Sayısı: 1787
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı