"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

OECD, Türkiye'nin kurumlar vergisi istatistiğini açıkladı

15 Ocak 2019, Salı 14:33
Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü’nün (OECD) dünya genelinde yaptığı bir araştırma, kurumlar vergisi oranında Türkiye’nin orta sıralarda olduğunu ortaya koydu.

Merkezi Paris’te bulunan OECD, dünya genelinde yaklaşık 100 ülkeden topladığı verilere dayanarak hazırladığı kurum vergi oranlarıyla ilgili raporunu bugün yayınladı. Buna göre Türkiye, 2017 rakamlarına göre yüzde 20 ile dünya sıralamasında ortalarda. Rusya ve Finlandiya’da da kurum vergisi oranı yüzde 20 civarında. Çin’deki yasal kurum vergisi ise yüzde 25.

Kurum vergilerinde Hindistan ilk sırada

Bu alanda yüzde 47,9 ile Hindistan ilk sırada yer alırken, Fransa yüzde 44,4 ile ikinci, ABD ise yüzde 39,9 ile 3. sırada. AB içinde ise en düşük kurumsal vergi oranı yüzde 9 ile Macaristan ve yüzde 10 ile Bulgaristan’da.

Körfez ülkeleri Birleşik Arap Emirlikleri, Suudi Arabistan, Bahreyn gibi ülkelerle birlikte vergi cennetleri olarak bilinen Bahamas, Jersey, Bermuda, Isle of Man, Cayman adalarında da yine yasal kurum vergisi yüzde 0.

OECD raporuna göre, 2016 yılı temel alındığında üye ülkelerdeki kurum vergisinin toplam vergilere oranı yüzde 9 civarında. Araştırmada mercek altına alınan 88 ülke ortalamasına bakıldığında ise bu oranı yüzde 13. Afrika’da bu oranı yüzde 15,3 iken, Latin Amerika ülkelerinde ise yüzde 15,4.

Euronews Türkçe

Etiketler: OECD, Türkiye, ekonomi
Okunma Sayısı: 1540
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı