"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

OHAL kalkarsa kur düşer

11 Nisan 2018, Çarşamba 22:15
CHP Genel Başkan Yardımcısı Aykut Erdoğdu, “Bugün OHAL kaldırılsın, bir aylık bir süre içerisinde faizler 5 puan kadar, kur 3,5 lira seviyesine inecektir.” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Aykut Erdoğdu, olağanüstü halin (OHAL) ülkede işsizlik, açlık, döviz kurlarının patlaması, faizin yükselmesi anlamına geldiğini savunarak, “Eğer ekonomide bir düzelme isteniyorsa, derhal OHAL kaldırılmalıdır. Bugün OHAL kaldırılsın, bir aylık bir süre içerisinde faizler 5 puan kadar, kur 3,5 lira seviyesine inecektir.” dedi. Erdoğdu, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, Türkiye ekonomisinde bir türbülansın yaşandığını, döviz kurlarının hızla yükseldiğini söyledi. Dünyada yaşanan önemli gelişmelerin, Türkiye’yi de etkilediğini belirten Erdoğdu, “Türkiye’deki işler, dünyadaki işlerden daha kötüye gitmektedir. Döviz kurunda son bir ay içerisinde yüzde 6,4, OHAL’in ilan edildiği andan itibaren de yüzde 27’lik bir kayıp söz konusudur. Dünyanın diğer para birimleriyle Türk lirasını karşılaştırdığımızda, Türk lirası daha hızlı erimektedir. Şu an itibarıyla Rus rublesinde de benzer bir durum söz konusu.” ifadesini kullandı.

Her kuruş 2,25 milyar zarar

Türkiye’nin kısa vadeli borçları ve cari açık eklendiğinde 225-226 milyar dolarlık bir döviz açığının olduğunu ifade eden Erdoğdu, dolardaki her bir kuruşluk artışın, Türkiye’yi 2,25 milyar liralık zarara soktuğunu dile getirdi. Erdoğdu, döviz kurundaki bu artışın, şirketleri zora soktuğunu, vatandaşa ise enflasyon olarak yansıdığını vurgulayarak, “Bu kur artışı durdurulamazsa önümüzdeki dönemde iğneden ipliğe her şeye zam gelecek ve yurttaşlarımız geçim zorluğuyla karşılaşırken, bazı firmalarımız iflas riskiyle karşı karşıya kalabilecek.” değerlendirmesinde bulundu.

DHA

Etiketler: ohal, döviz, dolar, euro
Okunma Sayısı: 2757
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı