"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

OHAL tedirginliği

01 Ekim 2016, Cumartesi
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın OHAL’in 1 seneden fazla uzatılabileceğini açıklaması iç piyasaları ve dış piyasaları tedirgin etti.

DOLAR, 3 LİRANIN ÜZERİNDE

Moody’s’in not indirimi sonrası 3.0 lirayı test ettikten sonra, hafta boyunca 2.97-2.99 lira aralığında hareket eden dolar, Millî Güvenlik Kurulu’ndan OHAL’in uzatılmasına ilişkin tavsiyesinin ardından yönünü yukarıya çevirmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, önceki gün “27. Muhtarlar Toplantı-sı”nda “OHAL için 12 ayın yetmeyebileceği”ni söylemesiyle tedirginliği artan piyasalar, OPEC’in üretimi kısma kararının, Türkiye’de ödemeler dengesini daha da bozabileceği öngörüsüyle dün 3 liranın üzerine çıktı.

YABANCILAR ENDİŞELİ

TİM Ekonomi Danışmanı Doç. Dr. Hatice Karahan, DEİK İletişim Komitesi ile Brüksel’de yaptıkları temaslarla ilgili izlenimlerini anlattığı dünkü yazısında, yabancı ekonomi aktörlerinin özellikle OHAL’in uzatılması ihtimalinden tedirgin olduklarını belirterek, “Uzayan bir Olağanüstü Hal durumunun, mümkün olduğunca kısa ve en azından süresi belirli, net bir şekilde anons edilmesi kritik öneme sahip. Nitekim “belirsizliğin” güven canlanmasını öteleme riski, önemsenmeyecek gibi durmuyor” dedi.

 

Haber Merkezi

Okunma Sayısı: 3605
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • serdar çelik

    1.10.2016 10:24:10

    slm çook mağdur olan var onbinlerce mağdur olan var bende 2 aylık sendikaya girip çıkanlardanım ihraç oldum en az 15 bin kişi haksız yere ihraç olmuştur suriyeliler bile bizden şanslı çünkü sgk ları var bizim yok hasta olmamalıyız bize ancal allah yardım eder başka kimse edemez çünkü ülkede hukuk sorunlu adelet sorunlu..

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı