"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Orta Asya'da en ucuz benzin Türkmenistan'da

22 Ocak 2016, Cuma 09:37
Orta Asya bölgesinde en ucuz benzinin, dünyanın enerji zengini ülkesi Türkmenistan'da olduğu açıklandı.

Globalpetrolprices.com sitesinde yer alan habere göre Türkmenistan, Orta Asya'da en ucuz benzine sahip. Litresi 27 centten Türkmenistan'ı ise 39 centle Kazakistan takip ediyor. 

Haber kaynağına göre, tüm dünyada benzinin ortalama fiyatının litre başına 0,97 dolar olduğu belirtildi. En pahalı benzinin ise Hong Kong'da satıldığı ifade edildi. Bu kentte bir litresi 1,81 dolardan işlem görüyor. 

Orta Asya'da litresi 85 centle en pahalı benzin Özbekistan'da satılıyor. Diğer Orta Asya ülkelerinde ise fiyatlar şu şekilde: Tacikistan'da 79 cent, Kırgızistan'da ise 50 cent.

Dünya genelinde ise litresi 2 centle en ucuz benzini 30 milyon nüfuslu Venesuela'nın kullandığı aktarıldı.

Etiketler: orta asya, benzin
Okunma Sayısı: 1423
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı