"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Patates fiyatlarına müdahale edilecek

18 Nisan 2015, Cumartesi 17:19
Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, spekülasyon hissettikleri anda patates ithal etme yönünde müdahale edebileceklerini söyledi.

Zeybekci, memleketi Denizli’nin Tavas ilçesi Sarıabat Mahallesi’nde vatandaşlarla biraraya gelerek, seçim çalışmalarına katıldı. Burada gazetecilerin sorularını cevaplandıran Zeybekci, CHP’nin eylemlerine konu olan patateste fiyat artışı konusunda değerlendirmede bulundu.

Bakanlık olarak 2014 yılında bazı tarım ürünlerinin fiyatlarının beklenenden fazla artması ile ilgili aldıkları tedbirler olduğunu belirten Zeybekci, “Bunların içinde bazı kuru bakliyat ve tarım gıdası ürünlerle ilgili bu tedbirlerimizi aldık. Yani ithalatın yönünü, yani aşırı artışların olduğu ve spekülasyonun da olduğunu hissettiğimiz anlarda ki bunlardan bir tanesi de şu anda patatestir, Tarım Bakanımız ile ve hükümetimizle bunları istişare ederiz. Gerekiyorsa eğer müdahaleyi yaparız. Türkiye’de her kim, ne şekilde olursa olsun Türk milletinin ekonomik menfaatlerini speküle ederse ve bunu manipüle ederse, bu spekülasyonu ve manipülasyonu onun ellerini yakacak şekilde ellerinde bırakırız. Bundan herkes emin olsun.” dedi. 

Etiketler: patates, depo, fiyat
Okunma Sayısı: 918
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı