"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Patates-soğan ithal edilecek

22 Haziran 2018, Cuma 00:10
Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci Türkiye’nin fiyatları düşürmek için patates soğan ithal edeceğini açıkladı.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci Türkiye’nin fiyatları düşürmek için patates soğan ithal edeceğini açıkladı.  Özel bir haber kanalına açıklamalarda bulunan Zeybekci, “Birinci önceliğimiz enflasyonla mücadele” dedi. Soğan ve patates fiyatında yükselişe değinen Zeybekci, “Enflasyonla mücadelede çok güçlü adımlarımız olacak. Soğan-patates fiyatlarıyla ilgili aşırı oynaklık görüyoruz. Konuyla ilgili müdahalemiz başladı. Tarım Bakanlığı ve Ekonomi Bakanlığı olarak bakıyoruz. Bu ürünlerin ithalatına müsaade edeceğiz. Soğan ve patatesin Türkiye’ye gireceği miktar ve ülke belli. Soğan, patates fiyatında spekülasyona izin vermeyiz. Genel bir müsaade şeklinde olmayacak, kısıtlı miktardabir paket şeklinde olacak.” diye konuştu.

Patates ekim alanı azaldı

Ziraat Odası Başkanı Süleyman Yıldız, üretim maliyetlerindeki artış ve geçen yıllara oranla ekim alanlarının azaldığına dikkati çekerken, patates fiyatlarının da bu nedenle arttığını söyledi. Türkiye’nin önemli patates üretim merkezlerinden Sandıklı’nın merkez ve köylerinde Nisan ayı başında ekimi yapılan patatesin 20 gün içinde hasadının başlaması bekleniyor. Üretim maliyetleri artan patatesin ilçedeki ekim alanları, son 3 yılda önemli ölçüde azaldı. 2 yıl önce 28 bin dekar alanda 300 bin ton patates üretilen ilçede, geçen yıl 18 bin dekar alanda 140 bin ton civarında üretim gerçekleşti. Bu yıl ise 15 bin dekar alanda patates ekimi yapılırken, üretimin de buna paralel düşmesi bekleniyor.

***

Yıldırım: Spekülasyondan öte değil

Başbakan Binali Yıldırım, Mayıs ve Haziran arasında patates fiyatının yüzde 94, soğan fiyatının yüzde 212’lik artışı hakkında konuştu. Başbakan Binali Yıldırım katıldığı televizyon programında yaptığı konuşmada, ‘’Vatandaşlarımız şunu bilsin, Türkiye ekonomisi çok sağlam temellere dayanıyor. Spekülasyondan öte bir şey değil, göreceksiniz birkaç gün sonra böyle bir meseleyi konuşmayacağız.’’ ifadelerini kullandı.

***

Tıklayınız:

''40 yıl düşünsem aklıma gelmezdi''

Kim doğru söylüyor?

Soğan % 212 arttı

Üretici de, tüketici de mağdur

 

Etiketler: patates, soğan
Okunma Sayısı: 2278
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Ozkan

    22.6.2018 10:46:43

    Hemen bayatlamasa ekmek bile ithal edicez galiba... tarım ülkesi ülkem ne halde yazık...

  • Murat

    22.6.2018 09:34:33

    Heyt be ne çözüm süpermiş. Koskoca devletin oturup çözüm bulduğu yöntem bu demek ki. 3-5 tane karaborsacıyla mücadele edemeyen devleti nasıl yönetir. Karaborsacıların üstüne çökmüyor da ithal etmekle kurtarmaya çalışıyor durumu. Yine zenginler zengin olacak.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı