"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Petrol 60 doların altına indi, rublenin güçlenmesi durdu

19 Aralık 2014, Cuma 17:14
Ukrayna krizi, Batılı ülkelerin uyguladığı yaptırımlar, petrol fiyatlarında yaşanan düşüş ve jeopolitik gelişmeler nedeni ile hızla düşen rublenin iki günlük güçlenmesi yavaşladı.

Brent çıkışlı petrolün varili 60 doların altına 59,5 dolara inerken, Ural tipi petrol de 56,7 dolara düştü. 

Rusya’nın en büyük bankası Sberbank doları 57,65 rubleden alıyor ve 67,65 rubleden satıyor. Euro alış-satışı ise 71,80-82,10 ruble. Döviz bürolarında dolar 60,18 rubleden alım yapılırken, Euro 73,87 rubleye değiştirilebiliyor. 

Rusya borsalarında ise iki günlük sert artışların ardından gerileme başladı. MSİ 12:30 itibari ile yüzde 2,39 düşen ruble bazlı MICEX endeksi 1441 puana gerilerken, yüzde 1,53 düşen dolar bazlı RTS endeksi 753 puana geriledi.

Rusya’nın dev şirketleri de borsada kayıplar yaşadı. Enerji devi Gazprom’un kaybı yüzde 2,68 ve Rusya’nın en büyük bankası Sberbank’ın kaybı ise yüzde 2,27 olarak gerçekleşti.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in dün yaptığı basın toplantısında petrolün 60 ya da 40 dolara kadar gerilemesine hazır olduklarını, Rusya’nın 420 milyar dolara yakın rezervi ile bunun üstesinden gelebileceğini ifade etmişti.

Etiketler: ruble, dolar, petrol
Okunma Sayısı: 661
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı