"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Pirinç fiyatları ucuzladı

03 Nisan 2015, Cuma 15:13
Toptan pirinçte vergi indirimi meyvelerini verdi. Ürün fiyatları yüzde 5 indi.

Bakliyat sektörünün önde gelen isimlerinden Reis Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Reis, konu ile ilgili şu açıklamalarda bulundu:

“Pirincin toptan satışında KDV oranı yüzde 8’den yüzde 1’e indirildi. Perakendede KDV oranı ise yüzde 8 olarak stabil kaldı. Uygulamanın ardından ‘market raflarında pirinç fiyatları inecek’ dediğimizde kimileri bize itibar etmedi. Ancak aradan geçen 2,5 ay ortaya koydu ki KDV indirimi sonrası üretici fiyatlarında yüzde 5 gerilemenin yanı sıra raflarda pirinç fiyatları indi. Bir diğer önemli konu da daha evvel dolarda yukarı dalgalanmalarda ürün fiyatları artıyordu. Ama son dönemde dolarda artışa rağmen bırakın pirinç fiyatlarının artmasını market raflarında indirim görüldü.” 

2014-2015 üretim döneminin başladığı Ekim ayında itibaren yağan kar ve yağmurların bereket getireceğini vurgulayan Reis, şöyle devam etti:

“Ülkemizin tahıl ambarı olan Güneydoğu’da 2015’te toplam buğday üretiminin 2014’e göre yüzde 10 artabileceği beyan ediliyor. Konya’da da mahsul hakkında ‘tavı güzel’ yorumu yapılıyor. Bu sene buğday için bereketli olacak. Diğer kuru gıda ürünlerini ele aldığımızda kırmızı mercimeğin büyümesinde bir sorun yok. Nisan ayı yağmurları da yeterli yağarsa kırmızı mercimek, arpa, yulaf, çavdar üretiminde de 2015’in bereketli olacağı öngörülüyor. Nisan ve Mayıs aylarında ekimi yapılacak olan çeltik, fasulye ve nohut bakımından da yağan yağmurlar ile toprak nemini aldı ve ekime açık durumdadır. Bu sene kuru gıda ürünleri rekoltesine umutla bakılıyor ve mücbir bir neden olmadığı takdirde bereketli bir dönem öngörülüyor.”

Etiketler: pirinç, fiyat
Okunma Sayısı: 2367
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı