"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Portakal üreticisi dertli

04 Ocak 2015, Pazar 23:47
Antalya'nın Manavgat ilçesine bağlı Taşağıl Mahallesi'nde bahçede yetiştirdiği portakal ve mandalinalara alıcı bulamayan üretici, yol kenarında kurduğu tezgahlada ürününü satmaya çalışıyor.

 

Yıllık 40 bin tona yakın portakal ve mandalina üretiminin olduğu Manavgat'ta yetiştirici 2 yıldır ürününü satmak için alıcı bulamıyor. Yetiştirici, portakal ve mandalinanın alıcı bulması için başta Rusya olmak üzere Bulgaristan, Romanya, Irak ve Baltık ülkelerine ihracat kapılarının açılmasını bekliyor. 

Taşağıllı portakal yetiştiricisi İsmet Babacan, bahçesinde yetiştirdiği 40 tona yakın portakal ve mandalinaya alıcı bulamadığı için D-400 kara yolu üzerine kurduğu tezgahta ürününü satmaya çalıştığını söyledi. Antalya yöresinde Finike'den sonra portakal denilince akla Taşağıl portakalının geldiğini belirten Babacan, "Bahçede ürünüme alıcı bulamadım. Ben de portakal ve mandalinalarımın ağaç başında çürümemesi için çareyi yol kenarında tezgah açarak satmayı uygun buldum. Günlük 300 kilogram portakal ile mandalina satıyorum. Yetiştirdiğim portakal ve mandalinayı kilosu 1,25 ile 1,5 lira arasında satıyorum. Ürünümünün çürümemesi için yol kenarında tezgah açmaya mecbur kaldım." diye konuştu. 

Manavgatlı portakal üreticisi Hasan Eser de alıcı bulamadığı için bahçesinde 10 tonun üzerinde portakal ve mandalinanın çürüme ile yüzyüze olduğunu söyledi. Portakalların dalında alıcı beklediğini, geçen yıl yetiştirdiği portakalı Manavgat'taki otellere sattığını belirten Eser, bu sene otellerin portakal almadığını kaydetti. 

Manavgat Ziraat Odası Başkan Yardımcısı Şadi Çetin, Manavgat'ta 40 bin ton portakal ve mandalinanın dalında alıcı beklediğini söyledi. Kendisinin de narenciye üreticisi olduğunu belirten Çetin, bahçesinden 160 ton portakalın, alıcı olmadığı için çürüme tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu ifade etti. Çetin, "Portakal ve mandalinalar dalında çürüme tehlikesiyle karşı karşıya. Geçmiş yıllarda bu dönemde ağaç başında portakal ve mandalina kalmazdı. Ürünümüzün alıcı bulması için Rusya, Bulgaristan, Romanya, Irak, Baltık ve Avrupa Birliği (AB) ülkelerine ihracat kapılarının açılmasını istiyoruz." dedi. 

Öte yandan, geçen yıl, Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO) dalında alıcı bekleyen portakalın satımına teşvik için 2 ton portakal suyu ikram etmişti.

Etiketler: portakal, manavgat
Okunma Sayısı: 2911
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı