"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Putin'in yasaklarına rağmen Rus işadamları Türkiye'de

15 Ocak 2016, Cuma 13:18
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Türk mallarına karşı uyguladığı yasaklara rağmen Rus firmaları Bursa pazarından vazgeçmiyor.

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nın (BTSO) Ticari Safari Projesi kapsamında Rusya’dan Bursa’ya gelen 25 firma temsilcisi, bebe – çocuk konfeksiyonu sektöründe faaliyet gösteren firmalarla ikili iş görüşmeleri gerçekleştirdi.

Oda öncülüğünde Bebe ve Çocuk Konfeksiyonu Sektörü Sanayici ve İşadamları Derneği (BEKSİAD) ve TÜYAP Bursa Fuarcılık AŞ işbirliği ile hazırlanan; BEBKA ve Ekonomi Bakanlığı destekleriyle düzenlenen Junioshow Fuarı, bebe-çocuk konfeksiyonu üretiminin yüzde 80’e yakınını gerçekleştiren Bursalı firmaların gücünü sergiliyor. Yaklaşık 150 firmanın stant açtığı fuarda firmalar ürünlerini tanıtırken, BTSO’nun Ticari Safari Projesi kapsamında aralarında İngiltere, Almanya, Gana, Ukrayna, İran ve Suudi Arabistan gibi farklı coğrafyalardan gelen 30’u aşkın ülkeden 300 firmayla da ikili iş görüşmelerde bulunuyor. Söz konusu yabancı ziyaretçiler arasında Rus firmaların ilgisi dikkat çekiyor. Rus savaş uçağının Türk hava sahasını ihlal etmesiyle başlayan gerilimin ardından iki ülke arasında dip seviyeye inen ticari ilişkiler, Junioshow ile farklı bir boyut kazanmaya başladı. Fuara en yoğun katılımı gerçekleştiren Rus firmalar, tüm engellere rağmen Türk mallarından vazgeçmek istemediklerini bir kez daha göstermiş oldu. 

RUSYA FUARA HIZLI BAŞLADI, İLK SİPARİŞLER ALINDI

Rus firmalar, Bursalı bebe-çocuk konfeksiyonu temsilcilerinin ürünlerini inceledi ve ilk siparişlerini verdi. Rusya’dan gelen Yaroslav Klychkov Makaruk, Rusya bebe ve çocuk konfeksiyonu pazarında Bursa markalarının önemli bir noktada bulunduğunu ifade etti. Türk mallarından vazgeçmek istemediklerini ifade eden Makaruk, “Müşterilerimiz Bursa’nın ürünlerinden çok memnun. Bursa mallarının güvenli ve sağlıklı olduğuna inanıyoruz. Rusya ve Türkiye arasındaki ticari ilişkilerin tekrar eski günlerine kavuşmasını arzu ediyoruz.” dedi.

TÜRK MARKASININ KALİTESİ FARKLI

Rusya’da bebe ve çocuk konfeksiyonu sektöründe faaliyet gösteren iş kadını Olesya Agassi de kaliteli üretim yapısıyla ön plana çıkan Bursa firmaları ile birçok Rus firması gibi kendilerinin de ticareti sürdürmek istediklerini söyledi. Agassi, “Yaşanan siyasi gerilime rağmen Bursa ile ticareti sürdüreceğiz. Bursa firmalarına sipariş vermeye devam edeceğiz. Türk markasının bizim pazarımızda bir ismi var. Bursa’ya alternatif olarak sunulan Uzakdoğu ülkelerinin ürünlerini tercih etmiyoruz. Çünkü buradaki ürünler kadar kaliteli değiller.” diye konuştu.

BTSO YÖNETİM KURULU BAŞKANI BURKAY: TİCARET ENGEL TANIMIYOR

BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Bursa’daki 2016 yılının ilk fuarı Junioshow’un bebe ve çocuk konfeksiyonu sektöründe rekabetin güçlenmesini ve sektörün dünyaya açılmasını sağladığını söyledi. Burkay, Ekonomi Bakanlığı destekleriyle bebe-çocuk konfeksiyonu sektöründe hayata geçirdikleri Uluslararası Rekabeti Geliştirme (Ur-Ge) projesi ile birlikte firmaların eğitim, danışmanlık ve tanıtım faaliyetlerine de büyük katkı sağladıklarını dile getirdi. Bu kapsamda Rusya’dan alım heyetlerinin fuara katılmasının önemli bir gelişme olduğuna işaret eden Burkay, şöyle konuştu:

“Fuarda Rusya, Ukrayna ve İran başta olmak üzere çok sayıda ülkeden alım heyetlerini ağırlıyoruz. Özellikle sektörümüzün önemli pazarlarından biri olan Rusya’dan iş adamlarının fuara gelmesi, ticaretin engel tanımadığını bir kez daha göstermiş oldu. Firmalarımızın fuardan önemli iş bağlantıları ile ayrılacağını ve kent ekonomisine ciddi katkılar sağlayacağına inanıyorum.” 

ATALAY: RUSYA’NIN BİZİM ÜRÜNLERİMİZE İHTİYACI VAR

BEKSİAD Başkanı Halil Atalay da Junioshow Fuarı’nın Bursalı firmaların dünyaya açılmasında önemli bir köprü olduğunu dile getirirken şunları kaydetti: 

“Rusya, Bursa için kıymetli ve önemli bir pazar. Sektörümüz 15 yıldan beri Rusya ile büyüdü. Bu kolay kolay da bitecek gibi görünmüyor. Devletler arasında bir takım sıkıntılar olabilir ama ticarette sıkıntı olmaz. Bizim Rusya ile bir alt yapımız var. Rusya’nın alıcılarının bizim ürünlerimize ihtiyacı var. Rusya ile ticari ilişkilerimiz bir miktar düşmüş olsa bile en kısa sürede yine yükselişe geçecektir.”

Okunma Sayısı: 1535
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı