"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Ramazanda ‘tavşan ürün’ tuzağına dikkat

14 Mayıs 2018, Pazartesi 19:45
Tüketici örgütlerinin temsilcileri, özellikle Ramazan ayında fiyatı maliyetinin bile altına indirilen ‘tavşan ürün’ tuzağına karşı tüketicilere uyarıda bulundular.

Tüketici Başvuru Merkezi Onursal Başkanı Aydın Ağaoğlu, Ramazan ayında tüketicilerin fırsatçı alışveriş yerlerinden uzak durması gerektiğini söyledi. Sputnik’te yer alan habere göre, özellikle gıda alışverişlerine sabah erken saatlerde ya da iftardan sonra çıkılmasının daha doğru olacağını anlatan Ağaoğlu, “Vatandaş, iftara yakın iyice acıkınca gereksiz birçok şey alabiliyor. Bu durum hem bütçelerini zorluyor hem de yiyemeyecekleri gıdaları eve getirdiklerinde artık çok geç oluyor” dedi. Ağaoğlu, son dönemlerde özellikle marketlerde ilginç bir uygulamanın olduğunu ve bununla ilgili ciddi şikayetler aldıklarını dile getirerek, “Buna ‘tavşan ürün uygulaması’ deniliyor. ‘Tavşan ürün’ demek bir ürünün fiyatını düşük tutup tüketicileri kendi mekanına çekmek. Ben bizzat inceledim. Tavşan üründe fiyat gerçekten ucuz, hatta bazen maliyetinin bile altında, ama yanında mesela 25 liralık ürün 29.90’a satılıyor. Tüketicilerimiz buna dikkat etsin ve bu tür tuzaklara aldanmasın” diye konuştu.

Okunma Sayısı: 2091
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı