"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Rekabet Kurulu'ndan teknolojik devlere soruşturma

03 Ağustos 2015, Pazartesi 22:08
Rekabet Kurulunca, "tüketici elektroniği ürünleri" alanında faaliyet gösteren 7 şirket hakkında soruşturma açılırken, "bilgisayar ve konsol oyunları" sektöründe yer alan 5 şirket hakkında yürütülen soruşturmaya ise 2 şirket daha eklendi.

Rekabet Kurumunun internet sitesinde yer alan duyuruya göre, kurul, 19 Şubat 2015 tarihli toplantısında, "bilgisayar ve konsol oyunları" alanında "4054 sayılı Rekabetin Korunması Hakkında Kanun"un 4. maddesini ihlal edip etmediklerinin tespitine yönelik, Aral Oyun Konsol ve Aksesuar Tic. AŞ, Bimeks Bilgi İşlem ve Dış Tic. AŞ, Doğan Müzik Kitap Mağazacılık Pazarlama AŞ, Teknosa İç ve Dış. Tic. AŞ ile Vatan Bilgisayar San. ve Tic. AŞ hakkında soruşturma açılmasına karar vermişti.

Kurulun, 7 Temmuz 2015 tarihli toplantısında ise "bilgisayar ve konsol oyunları" alanında aynı kanunun ilgili maddesini ihlal edip etmediklerinin tespitine yönelik olarak, Gold Teknoloji Marketleri San. ve Tic. AŞ ile Kliksa İç ve Dış Tic. AŞ hakkında da soruşturma açılmasına ve bu soruşturmanın diğer soruşturmayla birleştirilmesi kararlaştırıldı. Başlatılan soruşturmanın "tüketici elektroniği ürünleri" alanını da kapsayacak şekilde genişletilerek, Bimeks Bilgi İşlem ve Dış Tic. AŞ, LG Elektronics Tic. AŞ, MS İstanbul İç ve Dış Tic. Ltd. Şti. (Media Markt), Teknosa İç ve Dış. Tic. AŞ, Türk Philips Ticaret AŞ ve Vatan Bilgisayar San. ve Tic. AŞ ile Vestel Ticaret AŞ hakkında soruşturma açılması da karara bağlandı.

Açıklamada ayrıca şu ifadelere yer verildi:

"Rekabet Kurulu tarafından alınan soruşturma kararları, hakkında soruşturma açılan teşebbüs ya da teşebbüs birliklerine kararın tebliğ edilmesini takiben kamuoyunun bilgisine sunulur. Kamuoyunun, Rekabet Kurulu kararları hakkında bilgilendirilmesi kapsamında yapılan bu açıklamalar, hakkında soruşturma açılan teşebbüslerin ya da teşebbüs birliklerinin 4054 sayılı Kanun'u ihlal ettikleri, anılan Kanun kapsamında ceza yaptırımı ile karşı karşıya kaldıkları veya kalacakları şeklinde yorumlanamaz."

AA

Okunma Sayısı: 1993
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı