"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Rus şirket, Çin’le 30 milyar dolarlık anlaşma imzaladı

03 Eylül 2015, Perşembe 17:06
Rusya’nın dev petrol şirketi Rosneft Başkanı İgor Seçin, Çin’le 30 milyar dolar değerinde anlaşma imzaladıklarını açıkladı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Pekin’de gerçekleştirdiği temaslarda yer alan Seçin, “Rosneft olarak geleneksel ortaklarımızla ve yeni ortaklarımızla yaklaşık 30 milyar dolarlık yatırım potansiyeli olan anlaşma imzaladık.” dedi. 

Rusya’nın Uzakdoğu bölgesinden Çin’e uzanacak üçüncü yeni doğalgaz boru hattı inşası ile ilgili de ön anlaşma imzalandı. Gazprom Başkanı Aleksey Miller, Çin’le imzalanan boru hattı ile ilgili anlaşmanın önümüzdeki dönemde inşaatına başlayacağını söyledi. Gazprom ve Çin enerji şirketi CNPC Mayıs 2014’de 30 yıl boyunca yıllık 38 milyar metreküp doğalgaz satışı ile ilgili anlaşma imzalamıştı.

Çin’in İkinci Dünya Savaşı’nda Japonya’ya karşı kazandığı zaferin 70’inci yıl törenlerine katılan Putin, Çin lideri Xi Jinping’le ikili ve heyetler arası görüşmeler yaptı. Putin ve Jinping’in de katılımı ile düzenlenen törende ve diğer görüşmelerde 28 anlaşma imzalandı.

Görüşmelerde açıklamada bulunan Putin, 2. Dünya Savaşı’ndan çıkarılacak derslerin günümüzdeki çatışmaların asgariye düşürülmesi açısından önemli olduğuna değindi. Rusya ve Çin ekonomilerinde yaşanan sorunları hatırlatan Putin, tüm zorluklara rağmen ortak projelerin uygulanacağını söyledi. 

2015’de tüm alanlarda ikili ilişkilerde ilerleme kaydedildiğine değinen Çin lideri Xi de, “Rusya ile kapsamlı stratejik ortaklığımızı geliştirmeye devam edeceğiz…” ifadelerini kullandı.

Okunma Sayısı: 1639
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı