"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Rusya’dan Batı'ya rest!

20 Ekim 2014, Pazartesi 11:28
Rusya’nın etkin gazetelerinden Kommersant, Ukrayna krizi nedeni ile Batılı ülkelerin uyguladığı yaptırımlara karşılık Rusya’nın ek tedbirler alacağını, devlet şirketlerinin yaptırım uygulayan Batılı ülkelerden otomobil, ağır ekipman ve metalürji ürün ithalatının da durdurulacağını yazdı.

Rusya Sanayi ve Ticaret Bakanlığı’nın gazeteye verdiği bilgiye göre, devlet şirketlerinin yaptırım uygulayan ABD, Avrupa Birliği ülkeleri, Kanada, Norveç ve Avustralya’dan otomobil, ağır ekipman ve metalürji ürün ithalatı yasaklanacak. İthalat yasağı getirilecek şirketlerin yüzde 50’den fazlasının devletin olması gerekiyor.

İthalat yasağı ile ilgili sınırlamalar hükümet tarafından şirketlerin yönetim kurullarına iletilecek.

Ukrayna krizi nedeni ile Batılı ülkeler aşamalı olarak Rusya’ya yaptırım kararları aldı. Buna göre Rusya’nın en büyük bankaları, savunma şirketleri ve enerji alanında yaptırımlar uygulanıyor. Rusya ise yaptırımlara karşı Batılı ülkelerden gıda alımını durdurdu.
Eylül ayında Kremlin danışmanı Andrey Belousov, Ria Novosti’ye yaptığı açıklamada, Rusya’nın yeni bir tedbir paketi hazırladığını, buna otomobil ve tekstil ürün ithalatının yasaklanmasının da dahil edilebileceğini ifade etmişti.

Rusya binek otomobilin yüzde 27’sini, kamyon ve ağır araçların yüzde 46’sının, otobüsün de yüzde 13’ünü dışarıdan ithal ediyor. 
Otomobil ambargosuna Rusya’da üretime yapan Ford, Volkswagen, Ford Renault, Toyota ve Hyundai gibi markaların dahil edilmeyeceği belirtiliyor.

Yaptırım savaşları nedeni ile Rusya’da otomobil satışlarında yüzde 17,3’lük bir gerileme bekleniyor. 2014 için 2 milyon 735 bin olarak belirlenen satış rakamı 2 milyon 450 bin olarak revize edildi.

Rusya petrol fiyatlarının düşürülerek yeni bir yaptırımın uygulamaya konduğunu düşünüyor. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ABD ve Suudi Arabistan’ın petrol fiyatlarını düşürme konusunda anlaştıkları yönündeki iddiaların ihtimal dışı olmadığını açıklamıştı. Putin’e göre petrol fiyatları 80 doların altına inerse dünya ekonomisi çöker. Rusya Merkez Bankası petrolün 65 dolara kadar düşme riski ile ilgili senaryoları test ediyor.

Etiketler: rusya, batı, ambargo, ithalat, ihracat
Okunma Sayısı: 729
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı