"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Rusya'dan ekonomik yaptırım önlemi!

05 Ocak 2016, Salı 13:44
AB ülkeleri, ABD ve Türkiye’ye gıda ambargosu getiren Rusya, bir yandan alternatif pazarlar ararken diğer yandan da ülke içi üretimi artırmaya çalışıyor.

Moskova Valisi Andrey Vorobyov, Rus Life News televizyon kanalına yaptığı açıklamada Moskova'da 2015 yılında sebze üretimini yüzde 25 artırdıklarını söyledi. 

Artışın çok yüksek olduğunun altını çizen Vali Vorobyov, “Bu yıl sebze üretimini yüzde 25 artırdık. Avrupa ve Türkiye yaptırımlarının devam ettiği bir dönemde sebzede yüzde 25 artış yaşandı. Gelecek yıl yüzde 25 daha artıracağız.” dedi. Moskova valisi, bu tempoyla üretim yapsalar bile Rusya’nın sebze ihtiyacını tamamen yerel kaynaklardan karşılamak için en az 7 yıla ihtiyaçları olduğunu ifade etti. Moskova’da sebze üretimini artırmak için 3 ay kadar önce büyük sera açtıklarını söyleyen Vorobyov, gelecek yıl 5 tane daha büyük sera açacakları bilgisini verdi. 

Rusya Tarım Bakanlığı’nın verilerine göre Rusya 2015 yılında yüzde sebze üretimini geçen yıla göre yüzde 3,8 artırdı ve 16,1 milyon ton sebze üretimi gerçekleştirdi. 

Rusya, Ukrayna krizinden dolayı kendisine yaptırım uygulayan ABD, Avrupa Birliği (AB) ülkeleri, Kanada, Avustralya ve Norveç’e Ağustos 2014’ten bu yana, Suriye’deki uçak krizinden dolayı ise Türkiye’ye Aralık 2015’ten bu yana gıda ambargosu uyguluyor. Rusya, gıda ihtiyacının yaklaşık üçte ikisini yurt dışından sağlıyor.

Etiketler: rusya, sebze üretimi
Okunma Sayısı: 666
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı