"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Rusya’nın petrol üretimi arttı, doğalgaz üretimi yüzde düştü

02 Ağustos 2015, Pazar 21:21
​Rusya Petrol ve Enerji Dağıtım Merkezi (CDU TEK) verilerine göre, Rusya’nın Ocak-Temmuz 2015 döneminde petrol üretimi yüzde 1,4 artarken, doğalgaz üretimi yüzde 4,9 düştü.

Rusya’nın petrol üretimi Ocak-Temmuz döneminde 309.245 milyon tona yükseldi. Günlük üretim ortalama 10,6 milyon varil olarak gerçekleşti.

Temmuz ayında üretim 45.033 milyon tona ulaşırken, günlük üretimde 10,65 milyon varil oldu. Rus enerji şirketleri Haziran ayında günlük 10,71 milyon varil petrol üretmişti.

Rusya’nın Bağımsız Devletler Topluluğu dışı ülkelere petrol ihracatı ise yüzde 8,7 artarak 127.566 milyon tona ulaştı. 

Rusya petrol varil fiyatlarının sert düşüşüne rağmen en yüksek seviyede üretimini korumaya çalışıyor. Rusya Enerji Bakanlığı 2015’de ortalama günlük 10,5 milyon varil petrol üretimi yapmayı planlıyor.

Doğalgaz üretimi 2015’in ilk 7 ayında yüzde 4,9 azalarak 356,4 milyar metreküpe düştü. Haziran ayında 42,5 milyar metreküp olan üretim, Temmuz ayında 44,7 milyar metreküpe çıktı.

Temmuz ayında üretimin artmasında BDT ülkelerinde dışından gelen talepler etkili oldu.

Rusya’nın dev enerji şirketi Gazprom’u olumsuz etkileyen durum ise petrol fiyatlarına bağlı olarak belirlenen doğalgaz fiyatlarının Temmuz ayından itibaren düşmeye başlaması. Temmuz ayında Ukrayna’nın sevkiyatının durması ve sıcak geçen kış ayları 2015’de Gazprom’u olumsuz etkiledi.

Okunma Sayısı: 2395
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı