"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Sağlık Bakanı'ndan eczacılarla ilgili önemli açıklama

31 Mart 2016, Perşembe 19:54
Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, NTV canlı yayınında gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Türk Eczacıları Birliği ile yaşanan ilaç protokolü krizine ilişkin, "Bundan sonraki sürecin de yine karşılıklı anlayışla, fedakarlıkla saatler içinde çözüleceği kanaatindeyim. Arada çok önemli bir anlaşmazlık kalmadığını düşünüyorum. İnşallah Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız ve Türk Eczacıları Birliği Başkanımız bu akşam ya da en geç yarın sabah protokolü imzalayacaktır. Bizim ilkesel olarak eczacılarımızın duruşu vatandaşı mağdur etmeden sıkıntılarımızı çözebilmek. Talepler haklı da olsa karşılayabilmeyi, bütçe imkanlarıyla dengeyi örtüştürmemiz lazım. Son gelinen noktada uzlaşmaya çok yakın olduğumuzu söyleyebilirim" dedi.

Türk Eczacıları Birliği ile yaşanan ilaç protokolü krizine ilişkin Müezzinoğlu, "Eczacılar ciddi düzeyde kamu hizmeti görevini görüyorlar. Burada çok uyumlu iyi niyetli bir süreci bugüne getirdik. Bundan sonraki sürecin de yine karşılıklı anlayışla, fedakarlıkla saatler içinde çözüleceği kanaatindeyim. Arada çok önemli bir anlaşmazlık alanı kalmadığını da düşünüyorum. İnşallah Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız ve Türk Eczacıları Birliği Başkanımız bu akşam ya da en geç yarın sabah protokolü imzalayacaktır. Bizim ilkesel olarak eczacılarımızın duruşu vatandaşı mağdur etmeden sıkıntılarımızı çözebilmek. Talepler haklı da olsa karşılayabilmeyi, bütçe imkanlarıyla dengeyi örtüştürmemiz lazım. Son gelinen noktada uzlaşmaya çok yakın olduğumuzu söyleyebilirim. Vatandaşımıza bedel ödetmeden sıkıntıya sokmadan bu sıkıntıyı aşabileceğimiz kanaatindeyim" diye konuştu. 

DHA

Okunma Sayısı: 1683
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı