"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Sağlıklı ekmek için, sağlıklı un

14 Nisan 2018, Cumartesi 01:04
Gaziantep’te bulunan Özmen Un, makarnalık olarak bilinen durum buğdayından sarı un üreterek, bir ilke imza attı.

“Sarı un üreterek, vitamin ve mineral açısından diğer buğday türlerine göre daha zengin olan durum buğdayının ekmekçilikte kullanılmasına öncülük ettik” diyen Özmen Un Yönetim Kurulu Başkan Vekili Oğuz Özmen, bu sayede daha sağlıklı ve lezzetli ekmeklerin tüketilebileceğini bildirdi. Sağlıklı ekmek için sağlıklı un üretiminin çok önemli olduğunu belirten Özmen, şunları söyledi: “Sarı un üreterek, vitamin ve mineral açısından diğer buğday türlerine göre daha zengin olan durum buğdayının ekmekçilikte kullanılmasına öncülük ettik. Halkımız bu buğday türünü çok sevdi. Sarı un ve kişiselleştirilmiş durum buğdayı unlarıyla, farklı buğday türleriyle yapılan somun ekmeği, köy ekmekleri, çiçek ekmek gibi tüm ekmek çeşitleri yapılabilir. Sarı un ile yapılan ekmekler hem daha lezzetli hem de daha sağlıklı olacaktır.” 

İstanbul - Mehmet Kurtulmuş

Etiketler: ekmek, un, sağlık
Okunma Sayısı: 1534
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı