14 Nisan 2018, Cumartesi 01:04
Gaziantep’te bulunan Özmen Un, makarnalık olarak bilinen durum buğdayından sarı un üreterek, bir ilke imza attı.
“Sarı un üreterek, vitamin ve mineral açısından diğer buğday türlerine göre daha zengin olan durum buğdayının ekmekçilikte kullanılmasına öncülük ettik” diyen Özmen Un Yönetim Kurulu Başkan Vekili Oğuz Özmen, bu sayede daha sağlıklı ve lezzetli ekmeklerin tüketilebileceğini bildirdi. Sağlıklı ekmek için sağlıklı un üretiminin çok önemli olduğunu belirten Özmen, şunları söyledi: “Sarı un üreterek, vitamin ve mineral açısından diğer buğday türlerine göre daha zengin olan durum buğdayının ekmekçilikte kullanılmasına öncülük ettik. Halkımız bu buğday türünü çok sevdi. Sarı un ve kişiselleştirilmiş durum buğdayı unlarıyla, farklı buğday türleriyle yapılan somun ekmeği, köy ekmekleri, çiçek ekmek gibi tüm ekmek çeşitleri yapılabilir. Sarı un ile yapılan ekmekler hem daha lezzetli hem de daha sağlıklı olacaktır.”
İstanbul - Mehmet Kurtulmuş
Okunma Sayısı: 1534
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.