"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Sağlıksız kırtasiye ürünlerine dikkat

14 Ağustos 2018, Salı 01:32
Okulların açılma dönemiyle birlikte artan kırtasiye alışverişi, bilinçli yapılmadığı taktirde, tahmin edilemeyen tehlikelere de neden olabiliyor.

Birbirinden renkli ve çekici kırtasiye ürünlerinin büyüsüne kapılan öğrenci ve veliler, merdiven altı kırtasiye ürünlerinin sağlıkları üzerinde yapabileceği olumsuz etkileri fark edemiyor. Keskin Color Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Keskin, güvenliğin her zaman öncelikli unsur olduğunun bilinciyle öğrenci ve velileri tehlikelere karşı uyarıyor. Sağlıksız şartlarda ve uygun olmayan hammadde ile üretilen kırtasiye ürünlerini kullanmanın uzun vadede birçok sakıncası olduğuna değinen Keskin, “Ne yazık ki sektörümüzde merdiven altı üretim ciddi bir sıkıntı. Merdiven altı üretim, sektör ekonomisine darbe vurmasının yanı sıra, çocuklarımızın sağlığı için de büyük bir tehlike. Kırtasiye ürünlerinde azoboya, fitalat gibi kimyasalların kontrolsüzce kullanımı, çocuklarda gelişim bozukluğundan hormonel problemlere, kanserden bağışıklık sistemi zayıflığına, cilt ve deride tahribata kadar birçok sağlık sorununa sebep olabiliyor. Ne yazık ki, durumdan en fazla küçük yaştaki çocuklar etkileniyor” dedi.

İstanbul - Yeni Asya

 

Etiketler: kırtasiye
Okunma Sayısı: 1103
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı