"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Sağlıkta da kriz

12 Eylül 2018, Çarşamba 21:00
Ekonomik kriz, Çapa ve Cerrahpaşa’nın döner sermayesini de vurdu Son günlerde Türkiye’de pek çok sektör gibi sağlık sektörü de çeşitli sıkıntılar yaşamaya başladı.

Ahval’de yer alan habere göre, son süreçteki krizden dolayı pek çok tıbbî malzeme pahalılaştı. SGK, birçok ilâcı geri ödeme listesinden çıkardı. Hastanelerin borçları arttı. Hastane çalışanlarının maaşlarında düşüşler yaşandı. Bazı sağlık kuruluşları küçülmeye gidince kimi hastane çalışanları akabinde işsiz kaldı. İstanbul Üniversitesi bünyesinde faaliyet gösteren İstanbul (Çapa) Tıp Fakültesi ve Cerrahpaşa Tıp Fakültelerinde ise döner sermaye ödenmemeye başlandı. Döner sermaye ile başlayan sorunlar beraberinde yeni sorunları getirdi. Bazı çalışanlar başka yerlere tayin isterken bir kısım çalışan ise çareyi istifa etmekte buldu. İstifa eden ve ayrılan hemşire sayısı yaklaşık 140 oldu. Bunun yanında bir de Çapa’daki asistan doktorların nöbet ücretleri ödenmemeye başlandı. Bundan dolayı asistan doktorlar 10 Eylül tarihinde nöbet paralarını alamadıkları için eylem yaptı.

Etiketler: kriz, sağlık, hastane
Okunma Sayısı: 3275
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı