"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Sanayide istihdam yılın ilk çeyreğinde yüzde 0,7 azaldı

28 Mayıs 2015, Perşembe 10:57
Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış sanayi istihdam endeksi 1. çeyrekte bir önceki çeyreğe göre yüzde 0,7 azaldı. Takvim etkisinden arındırılmış sanayi istihdam endeksi ise bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 0,7 arttı.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 2015 yılı 1. Çeyrek Sanayi İşgücü Girdi Endeksleri ile Ticaret ve Hizmet Endekslerini yayınladı. Elde edilen verilere göre mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış sanayide çalışılan saat endeksi ilk çeyrekte bir önceki çeyreğe göre yüzde 0,5 azaldı. Takvim etkisinden arındırılmış sanayide çalışılan saat endeksi ise bir önceki yılın aynı çeyreğine göre değişmedi.

Sanayide brüt ücret-maaş endeksi 2015 yılı 1. çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre yüzde 3,3 arttı. Takvim etkisinden arındırılmış sanayide brüt ücret-maaş endeksi ise bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 13,8 arttı.

Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış ticaret ve hizmet ciro endeksi 1. çeyrekte bir önceki çeyreğe göre yüzde 1,5 arttı. Takvim etkilerinden arındırılmış ciro endeksi ise bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 6 arttı. Ticaret ve hizmet istihdam endeksi yılın ilk çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre yüzde 0,1 azaldı. Takvim etkilerinden arındırılmış istihdam endeksi ise bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 1,7 arttı.

Ticaret ve hizmet çalışılan saat endeksi ilk çeyrekte bir önceki çeyreğe göre yüzde 0,3 azaldı. Takvim etkilerinden arındırılmış çalışılan saat endeksi ise bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 1,9 arttı.

Ticaret ve hizmet brüt ücret-maaş endeksi 2015 yılı 1. çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre yüzde 2,6 arttı. Takvim etkilerinden arındırılmış brüt ücret-maaş endeksi ise bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 12,3 arttı.

Okunma Sayısı: 991
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı