"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Seçim müjdeleri ekonomiyi zora sokacak

26 Ocak 2019, Cumartesi 17:42
TEPAV raporunda son dönemde ekonomiyi canlandırabilmek için yapılan kamu harcamaları ve ‘seçim müjdeleri’nin ekonomiyi zora sokabileceği uyarısı yapıldı.

Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı (TEPAV) raporunda son dönemde ekonomiyi canlandırabilmek için birbiri ardına yapılan kamu harcamaları ve ‘seçim müjdeleri’nin ekonomiyi zora sokabileceği uyarısı yapıldı. TEPAV, ‘eldeki sınırlı kaynakların çarçur edilmemesi gerektiğine’ de dikkati çekti. Sözcü’den Erdoğan Süzer’in haberine göre, TOBB bünyesinde faaliyet gösteren TEPAV, ekonomiyle ilgili güncel gelişmeleri değerlendirmek amacıyla “Ekonominin Seyir Defteri” adı altında yeni bir çalışma başlattı. TEPAV İcra Direktörü Güven Sak, ile TEPAV Program Danışmanı Fatih Özatay imzasını taşıyan ilk çalışmada ekonomiyi canlandırmak için bütçede yeterli imkan olup olmadığı analiz edildi. Türkiye ekonomisinin bugünlerde ilginç bir süreçten geçtiği belirtilen analiz çalışmada, bir taraftan mali disiplinden bahsedilirken diğer yandan iç piyasayı canlandırmak için bütçe harcamalarının arttırıldığı vurgulandı.

“Para varsa çarçur etmeyin”

TEPAV’ın raporunda, ekonomiyi yeniden çalışabilir hale getirmenin başka bir yolu olmaması halinde ekonomiyi canlandırmak için bütçe kaynaklarının harcanabileceği belirtildi. Raporda, ancak bunun için öncelikle gerçekten bir kaynağın olması ve bunun ‘çarçur edici işlere’ kullanılmaması gerektiği ifade edildi. Raporda, “Yoksa bütçe harcamalarını arttırarak bütçe dengesini bozacak her adım geri tepmeye mahkûm olur” uyarısı yapıldı.

Etiketler: Türkiye, ekonomi, TEPAV, seçim
Okunma Sayısı: 2162
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı