"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Sıcaklar yüzünden çalışacak işçi bulamıyorlar

05 Ağustos 2015, Çarşamba 14:42
Kahramanmaraş'ta, üreticiler aşırı sıcaklar nedeniyle tarlada çalışacak işçi bulmakta sıkıntı çekiyor.

Yılın en yüksek Sıcaklık değerlerinin ölçüldüğü illerden Kahramanmaraş'ta sıcaklık kentteki tarım sektörünü de olumsuz yönde etkiledi. Ekmeklerini tarladan çıkartan işçiler, aşırı sıcaklar nedeniyle işe gitmeyince çiftçiler de zor durumda kaldı.

Mahsullerin toplanmasının sıcaklar nedeniyle geciktiği kentte üreticiler buldukları az sayıdaki işçiyle işlerini yürütmeye çalışıyor.

Türkoğlu ilçesine bağlı Çakallı Mahallesi'nde Acur üreticiliği yapan İdris Taş, sıcaklığın geçen yıllara oranla daha yüksek olduğunu, bu nedenle de ürünlerini toplayacak tarım işçisi bulmakta güçlük çektiğini söyledi.

Her sabah Gün doğmadan tarlaya geldiğini ancak sıcaklar nedeniyle öğlen olmadan geri dönmek zorunda kaldığını belirten Taş, şöyle devam etti:

"Sabah namazı geliyorum hava ısınınca geri gidiyorum. İkindi serinliğine kadar evde bekliyorum. Tarım işçileri mecburen çalışıyorlar ancak sıcaktan dolayı işçi bulmakta zorlanıyoruz. Hali vakti biraz yerinde olanlar sıcaklarda çalışmak istemiyorlar. 25 işçiyle yapmamız gereken işi sıcak nedeniyle 15 işçiyle yapmaya çalışıyoruz."

"İşçiler ovaya inmek istemiyor"

Tarım işçisi Ayşe Karakız da havaların sıcak olmasından dolayı işçi sayısının az olduğunu, bu nedenle de zorlandıklarını ifade etti.

Yaz tatilini çalışarak değerlendirdiğini belirten lise öğrencisi Fidan Kaypak ise sıcaklarda iş yapmanın zor olduğunu ancak okul harçlığını çıkarabilmek için tarlaya geldiğini kaydetti.

Türkoğlu Ziraat Odası Başkanı Mehmet Karaca ise hava sıcaklığının çiftçileri ve ürünleri olumsuz etkilediğini belirtti.

Sıcaktan dolayı özellikle günlük sebze üreten çiftçilerin tarım işçisi bulamakta zorlandığını anlatan Karaca, "Bu sene Çukurova'daki sıcakları aştığımız zamanlar oldu. Dolayısıyla tarım işçileri de haklı olarak ovaya inmek istemiyor. Bu nedenle de üreticilerimiz çok sıkıntı yaşıyor" şeklinde konuştu.(AA)

AA

Okunma Sayısı: 1803
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı