"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Sigara yasağına uymayanlara ceza yağdı!

08 Şubat 2018, Perşembe 13:03
Kapalı alanlarda sigara yasağının uygulanmaya başlandığı 2009'dan bugüne Türkiye genelinde 18 milyon 356 bin 892 denetim gerçekleştirdi, 221 milyon 664 bin 685 lira idari para cezası uyguladı.

Sağlık Bakanlığı tarafından sigara dumanına pasif maruziyeti önlemek amacıyla 19 Temmuz 2009 ile 31 Ocak arasında Türkiye genelinde 18 milyon 356 bin 892 mekana, 221 milyon 664 bin 685 lira idari para cezası uygulandı.

Tütünle mücadele kapsamında Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) tarafından 1987'de "Dünya Sigarayı Bırakma Günü" olarak kabul edilen 9 Şubat'ta her yıl Türkiye'de de çeşitli etkinlikler düzenleniyor.

Sağlık Bakanlığı verilerinden derlenen bilgiye göre, 700 milyon çocuk, yani dünyadaki çocukların yarısı sigara dumanına maruz kalıyor ve her yıl dünyada 600 binin üzerinde kişi sigara dumanına maruz kaldığı için ölüyor.

Sigara, içenleri olduğu kadar çevresindeki kişileri de etkiliyor. Toplumu pasif sigara dumanının zararlarından korumanın yegane yolunun ise sigara kullanımının kapalı alanlarda yasaklanması olduğu kabul görüyor.

Başkalarının içtikleri veya yanan tütün ürününden kaynaklanan dumanın solunması olarak tanımlanan pasif içicilik, kanser, amfizem ve kalp krizleri gibi birçok öldürücü hastalığa neden oluyor.

AA

Etiketler: sigara
Okunma Sayısı: 1084
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı