"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Şimşek: Bankacılık sektörünün kârı makul düzeyde

22 Kasım 2017, Çarşamba 14:43
Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, "Bankacılık sektörünün kârı makul düzeydedir; ne iddia edildiği gibi aşırı kârlı ne de sermayesini enflasyona ezdirecek kadar düşük kârlıdır" diye konuştu.

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Borsa İstanbul'da düzenlenen Türkiye Girişimcilik Zirvesi'nde konuştu.

Şimşek, "Bankacılık sektörünün sermaye yeterlilik rasyosu şokları atlatacak kadar güçlü, kârı makul düzeydedir; ne iddia edildiği gibi aşırı kârlı ne de sermayesini enflasyona ezdirecek kadar düşük kârlıdır" dedi.

Önümüzdeki dönemde KGF'yi daha çok ihracatçıya kullandıracaklarını söyleyen Şimşek, imalat sanayinde ticarete konu olan alanlara öncelik vereceklerini ifade etti.

Reel sektörün döviz açığının kısa vadede sorun olmadığını kaydeden Şimşek, şunları söyledi:

"Reel sektörün 212 milyar dolarlık döviz pozisyon açığı var, bu açık kısa vadede sorun değil; kısa vadede sektörün döviz birikimi döviz borcundan daha fazla" 

Şimşek, "Önümüzdeki 12 ayda piyasaları şaşırtacağız, reform yapmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

Okunma Sayısı: 1047
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • ihsan yeşil

    24.11.2017 11:13:24

    sayın bakanımız mehmet şimşek bankacıları anlatıyor ama biz sigorta acentelerinide lütfen unutmasınlar küçümsenek bir sektör değiliz 17 bin acente DASK doğal afet sigortasının zorunlu olmasını bekliyoruz zorunlu olması demek her bir acentenin mecburen 2 kişiye daha iş vermesi demektir ayrıca hazineye küçümsenmiycek bir gelir kazandıracak ayrıca uzman açıklıyor rasathane açıklıyor 7.5 şiddetinde deprem bekleniyor 55 ilimiz deprem riski taşıyor bir an evvel yasalaşmasını biz acentelerinde maddi imkan ve olanaklarının normale dönmesi için çalışmaların hızlandırılmasını talep ediyoruz ivedilikle saygılarım iyi çalışmalar.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı