"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Şimşek: Belirsizlik var

30 Nisan 2018, Pazartesi 19:20
Ekonomiden sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, enflasyona ilişkin, “İnanıyorum ki belirsizliklerin azaldığı, reformların ana gündem maddesi olduğu, seçimlerin aradan çıktığı, maliye politikasının destekleyici olduğu bir ortamda enflasyon eninde sonunda tekrar aşağı yönlü trende girer.” dedi.

Şimşek, NTV’de katıldığı programda gündeme ilişkin soruları cevapladı. Kurdaki gelişmeleri değerlendiren Şimşek, normal şartlar altında kendi benzerlerine göre daha hızlı büyüyen ülkelerin para birimlerinin reel olarak değerlenmesi gerektiğini söyledi. Şimşek, jeopolitik gerginliklerin ve para politikasına ilişkin belirsizliklerin azaldığı, seçimlerin aradan çıktığı ve reformların yeniden ana gündem maddesi olduğu Türkiye’de liranın değer kaybı için bir sebep olmayacağını bildirdi.

Enflasyonla mücadelemiz devam edecek     

Şimşek, yıl sonuna oranla enflasyonda 1,7 puanlık düşüş olduğunu hatırlatarak, piyasalardaki en büyük belirsizliğin para politikasına ilişkin olduğunu dile getirdi. Enflasyonla mücadelenin önemine işaret eden Şimşek, “Biz hep hükümet olarak, gerek Gıda Komitesi üzerinden gerek maliye politikası üzerinden gereken desteği veriyoruz. ‘Merkez Bankası da gerekeni, gerektiği noktada yapar.’ dedik. Liradaki değer kaybının enflasyonun tek haneye inmesini geciktirdiğini anlatan Şimşek, şöyle devam etti: “Biz lirada bu kadar hızlı değer kaybı öngörmüyorduk. Burada temel sorun lira. Liradaki hızlı değer kaybı enflasyonun tek haneye inmesini en azından geciktirdi, öteledi. Para politikasının etkisi biraz gecikmeli çalışır. Faizi veya diğer tedbirleri bugün devreye soksanız onun etkisi zaman alıyor. İnanıyorum ki belirsizliklerin azaldığı, reformların ana gündem maddesi olduğu, seçimlerin aradan çıktığı, maliye politikasının destekleyici olduğu bir ortamda enflasyon eninde sonunda tekrar aşağı yönlü trente girer, ama tek hane, kur sebebiyle şu anda ilk çeyrek için mümkün olmadı. Enflasyon, geçici kur şokları dolayısıyla yüzde 10’un üzerinde, bir süre burada kalabilir. Eninde sonunda güçlü bir mücadeleyle tek haneye düşürülebileceğine inanıyorum.”

AA

Okunma Sayısı: 1631
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Mustafa

    30.4.2018 21:42:49

    Secim falan yoktu siz çıkardıniz

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı