"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Sinop'ta hamsi bereketi

26 Şubat 2017, Pazar 18:00
Olumsuz hava şartları nedeniyle hamsi avının azalması ve artan fiyatların ardından, iyi haber Sinop'tan geldi.

Limana 3 bin kasa hamsiyle dönen balıkçılar tezgahları  şenlendirirken vatandaşları da sevindirdi.  Akliman mevkisine yanaşan teknelerden boşaltılan hamsilerin bir kısımı  kentteki tezgahlarda satışa sunuldu, diğer kısmı ise kamyonlara yüklenerek farklı  şehirlere gönderildi. Limana gelen bazı vatandaşlara da ücretsiz hamsi dağıtıldı.

Sinop-Kastamonu Su Ürünleri Kooperatifleri Birliği Başkanı Ali Bayrak, yaptığı açıklamada, sezon sonuna yaklaştıkları bir dönemde avlanan  hamsi miktarının balıkçıları mutlu ettiğini söyledi. Bölgede hava şartlarının birkaç gündür olumlu seyrettiğini ifade eden  Bayrak, "Balıkçılarımız İnceburun açıklarında güzel avcılık yaptılar. Çok şükür  limana da binlerce kasa hamsiyle döndüler. Sezon sonuna yaklaştığımız bir dönemde  avlanan hamsi miktarı balıkçılarımızı mutlu etti." dedi.

Hamsi bol olunca fiyatların da düştüğünü vurgulayan Bayrak, Sinop'ta  hamsinin kilogramının 10 liradan satılmaya başlandığını kaydetti.

 

AA

Okunma Sayısı: 1100
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı