"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Siyasi otorite boşluğu ve güvenlik tehdidi ekonomiyi olumsuz etkiliyor

29 Ekim 2015, Perşembe 13:10
Gaziantep Ticaret Odası Başkanı Eyüp Bartık, siyasi otorite boşluğu ve güvenlik tehdidinin toplumsal huzuru olduğu gibi ekonomiyi de olumsuz etkilediğini söyledi.

GTO ekim ayı meclis toplantısı Meclis Başkan Yardımcısı Settar Konukoğlu’nun başkanlığında gerçekleştirildi. Bartık, Gaziantep’in yıllardan beri başarılarla gündeme geldiğini ancak son zamanlarda şehrin bazı olumsuz konularla anılmaya başladığını vurguladı. GTO Başkanı, son zamanlarda Gaziantep'in olumsuz bir şekilde anılmaya başladığını ancak bunu hak etmediklerini söyledi. 

Bartık, “Hedefimiz ve hayalimiz Gaziantep’in dünyanın gıptayla baktığı, her alanda başarıyı yakalayan bir il olmasıdır. Bunun için çalışıyor, bunun için mücadele ediyoruz.” dedi.

Binlerce yıllık kardeşliğin bozulmaya çalışıldığını kaydeden GTO Başkanı Bartık, sözlerini şöyle sürdürdü: “50 yaşımdayım, bu yaşıma kadar siyasilerimizden, yöneticilerimizden, büyüklerimizden hep ‘birlik ve beraberliğe en fazla ihtiyacımız olan şu günlerde’ cümlesini duydum. Ne yazık ki bu cümle belki de hiç bu kadar yerinde olmamıştı. Birlik ve beraberliğe daha fazla ihtiyacımız olan dönemlerden geçiyoruz. Çünkü bu olup bitenlerin tek hedefi bizi biz olmaktan uzaklaştırmaktır. Yabancı bir gazete haber yapıyor; ‘Hiçbir şey, ortak keder ve zafer anlarında dahi Türkleri bir araya getirmeye yetmiyor. Ne Nobel ödülü ne de Ankara saldırısı Türkiye’de birlik ve beraberlik ortamını sağlamadı’ diyorlar. Bizi birbiriyle kavga eden, birbirinden nefret eden bireylerden oluşan, mutsuz, umutsuz, geleceği karanlık, maddi ve manevi çökmüş bir toplum haline dönüştürmeye çalışıyorlar. Coğrafyamızda, ülkemizin, birliğimizin ve huzurumuzun hedef alındığı kirli bir oyun oynanıyor. Binlerce yıllık kardeşliğimiz bozulmak isteniyor. Bu tuzağa düşmemek, birliğimizi ve kardeşliğimizi korumak yine bizim elimizdedir.”

“İSTEĞİMİZ HÜKÜMETİN KURULMASI”

Bartık, 1 Kasım’da Türkiye’nin bu yıl ikinci kez sandığa gideceğini hatırlatarak, “Siyasi istikrarın sağlanması için pazar günü gidip demokratik hakkımızı kullanacağız. Siyasi otorite boşluğu ve güvenlik tehdidi toplumsal huzuru olduğu gibi ekonomiyi de olumsuz etkiliyor. Bu nedenle ortak isteğimiz, seçimin ardından siyasilerimizin halkın iradesine saygı duyması ve hükümetin kurulmasıdır.” ifadelerini kullandı. 

İhracat rakamlarına da değinen GTO Başkanı, eylül ayında sert düşen ihracatın moral bozduğunu ancak ekim ihracat rakamlarının olumlu gelmesini beklediklerine dikkati çekti. Rakamların da olumlu olduğunu kaydeden Bartık, sözlerini şöyle tamamladı: “Türkiye 2015 yılını yüzde 3 büyümeyle kapatabilir mi diye düşünüyoruz. Oysa bizim potansiyel büyümemiz yüzde 5. O nedenle seçimden sonra büyümeyi yukarıya çekecek reformlar ortaya koymak zorundayız. Dünya Bankası raporunda; tüketici güvenindeki zayıf görünüm ve TL’deki değer kaybının yurt içi tüketimini, siyasi belirsizliklerin ve iç güvenliğe yönelik kaygıların da yatırım ortamını olumsuz yönde etkilediğine dikkat çekildi. 2016’da bizim gibi gelişmekte olan ülkeleri etkileyecek en önemli gelişme FED’in alacağı karar olacaktır. Öte yandan 2016’yı belirleyecek olan gelişmeler; Çin’deki gelişmelerin nasıl sonuçlar doğuracağı, emtia üreticisi gelişme yolundaki ülkelerin düşen emtia fiyatları karşısında ne kadar direnebileceği, gelişme yolundaki ekonomilere yönelik uluslararası fon akımlarının azalıp azalmayacağıdır.”

Öte yandan GTO yönetim kurulu, meclis üyeleri ve çalışanları meclis toplantısının ardından gelenekselleşen Cumhuriyet balosuyla Cumhuriyet’in 92’nci yıldönümünü coşkuyla kutladı.

Okunma Sayısı: 2406
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı