"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Sosyal sözleşmeye ihtiyaç var

24 Ocak 2018, Çarşamba 00:04
Dünya Ekonomik Forumu´nun kurucusu Schwab, “Dünyanın, parasal genişlemenin ardından ‘yeni bir sosyal sözleşmeye’ ihtiyacı var” dedi.

İsviçre’nin Davos kasabasında dün başlayan ve dört gün sürecek olan 48. Dünya Ekonomik Forumu´nun (WEF) açılış gününde konuşan WEF Kurucusu ve Başkanı Klaus Schwab, 2018 Davos zirvesi katılımcılarına, dünyanın 10 yıl süren parasal genişlemenin ardından “sosyal genişlemeye” ihtiyacı olduğu mesajını verdi. Schwab, “Bence bugün dönüşen bir dünyanın gerçekleriyle mücadele eden toplumlar için “sosyal genişleme” de diyebileceğimiz yeni bir toplum sözleşmesine ihtiyacımız var” dedi.

Küresel krizin üzerinden 10 yıl geçtiğini ve küresel ekonominin yeniden güçlü ekonomik büyümeye döndüğünü belirten Schwab, “Ancak, yine de sosyal bir krizin içindeyiz ve hiç kuşkusuz  parçalanmış bir dünyada yaşıyoruz. Sosyal uyuşmayı sağlamadan kaydedilen büyümenin sürdürülebilir olmadığını unutmamalıyız” dedi. Schwab, 10 yıl önce hükümetlerin ve finans kuruluşlarının bir araya gelerek kriz için aldığı önlemlerin şimdi de toplumun temellerini yeniden inşa etmek için alınması gerektiğini belirtti. Birçok ülkeye fayda sağlayan toplum sözleşmesinin zarar gördüğünü ve bozulduğunu vurgulayan Schwab, “Artık birçok insan bu sözleşmeyi iş dünyasının kazandığı ve her şeyi alıp götürdüğü bir `toplum karşıtı sözleşme´ olarak görüyor” dedi.

Kâr, adil ve hakkaniyetli dağıtılmalı

Bugün dünyanın karşı karşıya olduğu toplumsal krize tepki olarak iş dünyasının sorumluluk alması ve öncülük etmesi gerektiğini vurgulayan Schwab, Papa Francis´in şu sözlerini hatırlattı: “İş dünyasının üretkenliğin kalitesini arttırarak, yeni istihdam yaratarak, iş hukukuna saygı duyarak, kamu ve özel sektörde yolsuzlukla mücadele edip sosyal adaleti sağlayarak, kârı adil ve hakkaniyetli dağıtarak sosyal anlamda ciddî değişiklikler yapabilecek İnanılmaz bir potansiyeli var.” 

DHA

Etiketler: davos
Okunma Sayısı: 1213
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı