"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

'Sözleşmeli personel statüsü kaldırılmalı'

21 Ocak 2019, Pazartesi 11:40
Memur-Sen Genel Başkanı Yalçın, "Sözleşmeli personel statüsü kaldırılarak bütün kamu görevlilerinin kadrolu olması sağlanmalı, anne-babalar çocuklarının ve eşlerinin yanına yollanmalıdır." dedi.

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, "Sözleşmeli personel statüsü kaldırılarak bütün kamu görevlilerinin kadrolu olması sağlanmalı, anne- babalar çocuklarının ve eşlerinin yanına yollanmalıdır." ifadesini kullandı.

Memur-Sen'den yapılan açıklamaya göre Yalçın, Memur-Sen'e bağlı Enerji Bir-Sen'in 6. Olağan Genel Kuruluna katıldı.

Yalçın, burada yaptığı konuşmada, sözleşmeli memurların birçok mağduriyet yaşadığını vurgulayarak, "Sözleşmeli personel istihdamı yeni Türkiye'ye yakışmıyor. Sözleşmeli personellerin ailesi ve çocuklarından ayrı kalma dramı da yeni Türkiye'ye yakışmıyor. 'İşin mi eşin mi?' diye arada bırakmak, bu Türkiye'nin sorusu olmamalı." değerlendirmesinde bulundu.

Yalçın, sözleşmeli personellerin, aynı işi yapan kadrolulardan daha düşük maaş aldığını ve daha yüksek sosyal güvenlik primi ödemek zorunda kaldığını aktararak, şu ifadeleri kullandı:

"Sözleşmeli personel statüsü kaldırılarak bütün kamu görevlilerinin kadrolu olması sağlanmalı, anne-babalar çocuklarının ve eşlerinin yanına yollanmalıdır. Bu konuyla ilgili 22-23 Şubat tarihlerinde Memur-Sen'e bağlı 11 sendika tarafından çalıştay, Konfederasyon tarafından ise 'Kamuda Sözleşmeliliğe Son Şurası' gerçekleştirilecek."

AA

Okunma Sayısı: 1935
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı