"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

SunExpress; Hem yeşil, hem engelsiz

03 Aralık 2014, Çarşamba 14:39
SunExpress, dünyada 190’dan fazla hava yolu şirketlerinin çevre duyarlılığı ve karbon emisyonu konusunda değerlendirildiği Atmosfair Airline Index (AAI) 2014’de, orta mesafe uçuş gerçekleştiren hava yolu kategorisinde dünya 3.’sü, bütün kategorilerde dünya 4.’sü ve charter kategorisinde ise dünya 2.’si oldu.

Türk Havayolları ile Lufthansa’nın ortak kuruluşu SunExpress,  seyahat odaklı İklim Koruma Örgütü olan Atmosfair’in 2014 Endeksi’nde çevre dostu hava yolları sıralamasında, bütün hava yolları kategorisinde 4’üncü, orta mesafeli uçan hava yolları kategorisinde 3’üncü, charter kategorisinde ise 2’nci sırada yer aldı.

Atmosfair’in karbon emisyon salımı etkinliğine göre bütün dünyada 190’dan fazla havayolu şirketinin değerlendirmeye alındığı endeks, bu yıl Peru’da düzenlenecek İklim Konferansı öncesi açıklandı.  Çevreye karşı duyarlılığını artarak sürdüren SunExpress, tüm hava yolları, uzun, orta, kısa mesafeli ve charter uçuş kategorilerinde çevre dostu hava yolları endeksinde, 190’dan fazla hava yolu şirketi arasından tüm hava yolları dünya sıralamasında 4’üncü oldu. SunExpress 145 hava yolu şirketinin yer aldığı orta mesafeli uçuşlar kategorisinde 80.5 puanla 3’üncü, charter kategorisinde ise 2’inci sırada yer alarak çevre dostu olma konusundaki başarı ve kararlılığını sürdürdü.

2012’de çevreye olan katkıları ve gösterdiği duyarlılık nedeniyle “Yeşil Hava Yolu” olarak ödüllendirilen ve 2014’de de “Engelsiz Hava Yolu” sertifikası ile ödüllendirilen SunExpress, Türk Sivil Havacılığında hem Yeşil hem de Engelsiz Havayolu sertifikaları ile ödüllendirilen ilk hava yolu oldu.

Haber Merkezi

Okunma Sayısı: 1370
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı