"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Suriyelilere 25 milyar dolar harcadık

28 Temmuz 2017, Cuma 00:56
Ülkelerinde iç savaşın başlamasının ardından 2011’in Nisan ayından itibaren kaçarak Türkiye’ye gelen Suriyeli sığınmacıların sayısı 3 milyona ulaştı.

AFAD verilerine göre Türkiye, Suriyeli sığınmacıların yaralarının sarılması ve yeniden hayata tutunmaları için şu ana kadar 25 milyar doları aşkın para harcadı. Türkiye’nin yaptığı fedakarlığa karşın şu ana kadar uluslar arası toplumdan gelen destek ise 526 milyon dolar ile sınırlı kaldı. Öte yandan ülkelerinde ihtiyaç sahibi olan Suriyeli siviller için de Türkiye, bugüne kadar sınır ötesine 31 bin araçlık insani yardım ulaştırdı.

75 ayda, 225 bin Suriyeli bebek doğdu

Türkiye’ye geldikten sonra Suriyeli sığınmacıların bütün ihtiyaçları da AFAD tarafından karşılanmaya başlandı. Suriyeliler; kendilerini güvende hissettikleri Türkiye’de geçirdikleri 6 yıl 3 aylık süreçte, yeni hayatlarına da adapte oldu. 75 aydır yeni hayatlarını ülkelerinden uzakta sürdüren Suriyeli çiftlerin, AFAD verilerine göre bu sürede 224 bin 750 çocuğu dünyaya geldi. Yeni hayatlarına ‘merhaba’ diyen Suriyeli bebeklerin de bütün doğum ve tedavi hizmetleri de yine Türkiye tarafından karşılandı. 

AA

Etiketler: suriyeliler, mülteciler
Okunma Sayısı: 1803
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı