"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Suriyelilerin sağlık faturası: 508 milyon TL

22 Kasım 2014, Cumartesi
Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Suriyeliler için 2,5 yılda yapılan sağlık harcamalarının 508 milyon TL olduğunu açıkladı.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda Sağlık Bakanlığı 2015 yılı bütçe görüşmeleri başladı. Görüşmeler kapsamında Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun sunumunu yaptı. Sunumun ardından Müezzinoğlu, milletvekillerinin bütçe üzerine görüşlerini aldı, sorularına cevap verdi. Sağlık Bakanlığı olarak Suriyeliler yapılan harcamalarla ilgili Adana, Adıyaman, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Kilis, Malatya, Mardin, Osmaniye, Şanlıurfa Batman ve diğer illerde yapılan sağlık ödemelerinin toplam 508 milyon TL olduğunu açıklayan Müezzinoğlu, “2011’den itibaren 29 Nisan 2011-16 Ekim 2014 tarihleri arasında. 2,5 yıllık rakam. Sadece sağlık harcamaları.” ifadelerini kullandı.

2013’te sınırlamalar kalktı 

2013 yılında yapılan düzenlemeye kadar Suriyeli mülteciler sadece kampların bulunduğu illerde sağlık hizmetinden faydalanmasına izin veriliyordu. Herhangi bir kampta kaydı bulunmayan ve kendi imkânları ile başka illere yerleşen Suriyeli mülteciler için herhangi bir sağlık hizmeti bulunmuyordu. Başbakanlık AFAD Başkanlığı tarafından, Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay’ın imzasıyla yayınlanan 9.9.2013 tarihli “Suriyeli Misafirlerin sağlık ve diğer hizmetleri hk.” konulu 2013/8 nolu Genelge ile Suriyeli mültecilerin sağlık hizmetlerine erişimi konusundaki sınırlamalar kaldırıldı. Sınırlamaların kaldırılmasıyla Suriyeli mülteciler hangi ilde bulundukları fark etmeksizin, sağlık hizmetlerine ihtiyaç duyduklarına en yakın sağlık kuruluşuna müracaat ederek, hastane ve polis tarafından kaydı alınıp, sağlık hizmetlerinden faydalanabiliyor. Tedavinin başka bir ilde yapılması gereken durumlarda da hasta sevk zinciri içinde gönderiliyor. Ankara / cihan 

Okunma Sayısı: 919
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı