"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Sütün litresinin en az 1,3 lira olması gerekir

04 Ağustos 2015, Salı 14:48
Ulusal Süt Konseyi(USK) tarafından ülke genelinde her 3 ayda bir güncellenen süt fiyatlarının bu sene içinde üçüncü defa yatay geçişe geçmesi üreticilerin tepkisini çekti

Üretici, sütün litre fiyatının en az 1,3 lira olması gerektiğini belirtiyor.

USK, süt fiyatlarının 30 Eylül tarihine kadar yatay geçişte olacağını bildirdi. Manavgat Süt ve Süt Ürünleri Üretici Birliği(MASÜB) Başkanı Bilal Ay, USK'nın üçüncü defa yatay geçiş kararı almasına tepki gösterdi. USK'nın yatay geçiş kararını almasında ülke genelinde mevsimsel olarak süt fazlalığını gerekçe gösterdiğini belirten Ay, "Hatta süt fiyatları mevsimsel fazlalık gerekçesiyle mevcut fiyatın altına çekilecekti. Süt birliklerinin itirazı üzerine yatay geçiş kararı verildi. Üç dönemdir süt fiyatları yatay geçişte. Birlik olarak biz her platformda süt fiyatlarında artış olmasını gündeme getirdik. Halen de getiriyoruz." açıklamasını yaptı.

Bölgede süt üreticisinin en son zammı bir yıl önce temmuz ayın sonunda aldığını belirten Ay, ilçede günlük ortama 40 ton süt toplandığını aktardı. Ay, ilçede çig süt fiyatlarının 98 kuruş, sağım üniteli sütün 1,1 lira ve çiftlik sütünün 1,2 lira olduğunu ifade etti.

Manavgat'ın Karaöz Mahallesi'nde süt sığırcılığı yapan Gülcan Gök de süt sığırcılığında girdi maliyetlerinin bir yıl içinde artmasına karşı fiyatların yerinde saydığını söyledi. Gök, "Sütten aldığımız para ay sonunda yemciye gidiyor. Elimize para geçmiyor. Süt parası yem ve saman parasını karşılamıyor. Sütün litresi en az 1,3 lira olması gerekir." dedi.

Okunma Sayısı: 2512
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı