"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Tarım da zorda

07 Haziran 2018, Perşembe 23:17
Türkiye Ziraatçiler Derneği (TZD) Başkanı Hüseyin Demirtaş, 2018’in tarım sektörü açısından geçen yıllara göre daha zorlu bir yıl olacağını kaydetti.

Demirtaş’a göre mevsimler değişiklikler etkisiyle rekoltedeki düşüş ve döviz kurunun yükselmesi sonucu hızla artan girdi maliyetleri bu yıla damgasını vuracak. Bu yıl Diyarbakır’da kuraklığa bağlı olarak normalde ortalama dekar başına 400-500 kilo olan rekoltenin mevcut durumda 300-350 kiloya gerilediğini anlatan Demirtaş, aynı rekolte düşüklüğünün Mardin, Şanlıurfa, Çukurova Bölgesi ve Kayseri’de de yaşandığını kaydetti. Kuraklığın yanı sıra Kayseri’de yaşanan don olayının buğdayda yüzde 30 civarında zarar oluşturduğunu ifade eden Demirtaş, “Özellikle Mayıs ayının ikinci yarısında gerçekleşen aşırı yağış ve dolu da önemli zararlara sebep oldu. İzmir Ödemiş’te sel, Eskişehir ve Samsun’da dolu, Yalova, Bursa, Manisa, Ankara ve Erzurum’da taşkın ve seller nedeniyle ciddi zararlar 

Haber Merkezi

Etiketler: emekli
Okunma Sayısı: 1359
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı