"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Tarlada 15 kuruşa kadar düştü

02 Temmuz 2017, Pazar 12:21
Çukurova'da 40 dereceyi aşkın sıcaklık ve yoğun nem altında toplanan karpuzun kilogramı, tarlada 15-20 kuruşa, pazar tezgahlarında ise 1 liraya satılıyor .

Adana'da, havaların ısınmasının ardından hasadı yoğunlaşan karpuzun fiyatı tarlada 15 kuruşa kadar geriledi.

Türkiye'nin karpuz ihtiyacının yüzde 20'sini karşılayan Adana'da, bu sene yaklaşık 120 bin dönümlük arazide ekilen ürünün hasadı yoğunluk kazandı.

Özellikle Karataş ve Yüreğir ilçelerindeki tarlalardan 42 dereceyi aşan sıcak hava ve yüksek nem nedeniyle zorlukla toplanan karpuzda dönüm başına verim ortalama 7 tona ulaştı.

İlk hasat edilen ürünlerin üreticiden 2 liraya alındığı kentte, karpuzun kilogramı tarlada 15 kuruşa, pazarda ise 1 liraya kadar düştü.

"Fiyatlar bundan daha aşağıya düşmez"

Yüreğir Ziraat Odası Başkanı Mehmet Akın Doğan, yaptığı açıklamada, "Karpuz, ilk hasatta kilogramı 2 liradan piyasaya sunuldu. Haziran başında ovanın karpuzu çıktığında verim çok oldu. Havalar da ısınınca fiyatlar birdenbire düştü." dedi.

Doğan, fiyatların bundan daha aşağıya düşmeyeceğini belirterek, "Çünkü ürünün nakliyesiyle 50 kuruşa mal oluyor. Bu nedenle karpuzun fiyatı 75 kuruş ile bir lira arasında kalacaktır." ifadelerini kullandı.

AA

Etiketler: adana, karpuz
Okunma Sayısı: 1863
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı