"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Tarladan pazara 6 kat zamlanıyor!

21 Temmuz 2016, Perşembe 11:33
Tarlada kilogramı 25 kuruştan satılan patatesin fiyatı, tüketiciye ulaştırılması sürecinde 6 kat zamlanarak pazara geldiğinde 1,5 lirayı buluyor.

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, geniş tarım arazilerine sahip olan ve özellikle patates yetiştirilen Altınova Mahallesi'nde üreticiler, tarla ve tezgahtaki fiyat farkına tepki gösteriyor.

Bin dönüm arazide patates ekiminin yapıldığı Altınova'da, birinci kalite ürünü kilogramı 25 kuruştan satan üreticiler, daha düşük kalitedeki ürünleri ise ya tarlada bırakıyor ya da kilogramı 10 kuruşa hayvan yemi olarak pazarlıyor.

Altınovalı patates üreticilerinden Mehmet Buz, bu sene ürünün iyisini topladıklarını, gerisini tarlada bıraktıklarını söyledi.

Düşük fiyatlardan yakınan Buz, "Patatesin kilosu tarlada 25 kuruş. 50 kiloluk bir patates çuvalı 10-12 lira. Müşteri bulamıyoruz. En iyisini topluyoruz gerisi tarlada kalıyor. Tarlada kalan patatesleri verebilirsek hayvan yemi oluyor, veremezsek çöpe gidiyor. Bunları, 10 kuruşa hayvan yemi olarak veriyoruz." diye konuştu.

AA

Okunma Sayısı: 1430
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı