"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

‘TCMB faiz arttırabilir’

11 Eylül 2018, Salı 20:56
ABD’li yatırım bankası Morgan Stanley, Türkiye’de fiyat istikrarı ve finansal istikrara yönelik risklerin yüksek seyretmeye devam ettiğine işaret ederek, bu ortamda Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) muhafazakâr tarafta olmayı tercih etmesini ve politika faizini 425 baz puan sıkılaştırarak yüzde 22.0’a çıkarmasını beklediklerini bildirdi.

Foreks’te yer alan habere göre, ABD Doları/Türk Lirası paritesinin 6.40 civarında kalacağı öngörüsü ile TÜFE’nin aralık ayında yüzde 20.7 seviyesine yükseleceğini tahmin eden Morgan Stanley, “Enflasyonun finansal istikrar endişeleri ile bir araya gelmesinin TCMB’ni para politikası duruşunu ayarlamasını gerekli kılıyor. TCMB’nin geçtiğimiz hafta yaptığı açıklama bu beklentiyi teyit ediyor” dedi.

Etiketler: merkez bankası
Okunma Sayısı: 1512
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı