"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Tekstilcileri de endişelendiriyor

18 Ağustos 2018, Cumartesi 19:44
İstanbul Merter’deki irili ufaklı tekstil şirketlerinin yüzde 90’ı dolar üzerinden kira ödüyor. İşyeri sahipleri mağazaların kapanabileceğini söyledi.

Türkiye tekstil sektörünün kalbi niteliğinde olan ve dünyanın birçok ülkesine ihracat yapan İstanbul Merter’deki irili ufaklı tekstil şirketleri TL’nin ABD Doları karşısındaki kaybından rahatsız. İşletmelerin yüzde 90’ının dolar üzerinden kira ödediği Merter’de, işyeri sahipleri önlem alınmazsa mağazaların kapanma tehlikesiyle karşı karşıya olabileceğini söylüyor. 10 bin işletmenin bulunduğu Merter’de işyeri sahibi olan Sait Yurdakul, dolar kurundaki artışın kendilerini nasıl etkilediğini şu sözlerle anlattı:

ZAM YAPMAMIZ LÂZIM

“Bizi çok etkiledi. Çünkü biz sadece yurtdışındaki müşterilere değil iç piyasaya da satış yaptığımız için dolar bazında aldığımız ürünlere zam yapmamız gerekiyor ve bu da satışlarımıza negatif yansıyor. Aldığımız ürünler iki katı fiyata ulaştı. Bu konuda çok sıkıntı yaşıyoruz. Dolar yükseldikçe insanlarda bir sıkıntı endişe başlıyor ve kimse bir şey almak istemiyor.”

İMALAT DURDU

Merter’de 10 yıldır mağazası bulunan Erkan Ertuğrul ise doların yükselişi sebebiyle imalatın durduğunu, ürün tedarik etmekte zorlandıklarını söyledi. Ertuğrul, mağazaların dolar üzerinden yaptıkları kira ödemelerinde bir düzenleme yapılmazsa kısa zamanda işletmelerin ya kapanacağını ya da Türk Lirası üzerinden ödeme yapmak için mal sahipleriyle anlaşmaya çalışacaklarını ifade etti.

 

Haber Merkezi

Etiketler: tekstil, imalat, dolar, kira
Okunma Sayısı: 1546
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı