"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Temmuz ayı ihracat rakamları açıklandı

29 Ağustos 2017, Salı 10:41
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) ile Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından oluşturulan temmuz ayına ilişkin geçici dış ticaret istatistikleri açıklandı.

Buna göre, ihracat temmuzda geçen yılın aynı ayına göre yüzde 28,3 artışla 12 milyar 641 milyon dolara ulaştı. İthalat ise yüzde 46,2 artışla 21 milyar 484 milyon dolar olarak gerçekleşti.

Bu dönemde, dış ticaret açığı 4 milyar 845 milyon dolardan yüzde 82,5 artarak 8 milyar 843 milyon dolara yükseldi.

İhracatın ithalatı karşılama oranı, geçen yılın temmuz ayında yüzde 67 iken bu yılın aynı ayında yüzde 58,8'e düştü.

Ocak-temmuz dönemi

Yılın 7 ayında Türkiye'nin ihracatı, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 10,6 artarak 90 milyar 61 milyon dolara, ithalatı ise yüzde 13,5 artışla 129 milyar 807 milyon dolara yükseldi.

Söz konusu dönemde dış ticaret açığı, yüzde 20,7 artış göstererek 39 milyar 746 milyon dolar olarak gerçekleşti. İhracatın ithalatı karşılama oranı yüzde 69,4 oldu.

AA

Etiketler: tüik, ihracat
Okunma Sayısı: 1469
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı