"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

TESK'ten "vergi indiriminde süre uzatılsın" talebi

13 Aralık 2018, Perşembe 11:00
TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, "1 Kasım'da başlayan KDV ve ÖTV indirimi 3 ay daha uzatılırsa ekonomi canlanır" dedi.

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, 1 Kasım'da başlayan KDV ve ÖTV indiriminin süresinin 3 ay daha uzatılması ve farklı sektörlerde de vergi indirimleri yapılması gerektiğini ifade etti.

Palandöken, yaptığı yazılı açıklamada, otomotiv, beyaz eşya, mobilya ve konutta yapılan vergi indirimlerinin piyasalara hareket getirdiğini bildirdi.

"1 Kasım'da başlayan KDV ve ÖTV indirimi 3 ay daha uzatılırsa ekonomi canlanır." ifadesini kullanan Palandöken, iç ticarette kilit sektörlerdeki hareketliliğin birçok sektöre yansıyacağını vurguladı.

Palandöken, şunları kaydetti: 

"Geçtiğimiz yıl uygulanan vergi indirimlerinde yurt içi satışlar beyaz eşyada, mobilyada ve konutta artmıştı. Bu yıl da 2 ay süren indirimler aynı şekilde satışları artırdı fakat bu sektörlerin çeşitlendirilmesi gerekiyor. Daha farklı sektörlerde de vergi indirimleri yapılmalı. Çünkü satışların artması büyüme oranının da artmasında büyük bir etken. Şu da unutulmamalıdır ki vergi indirimi vergi gelirlerini azaltmaz tam tersi artırır."

AA

Etiketler: TESK, ÖTV, KDV
Okunma Sayısı: 1295
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı