"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

THY'den Yeni Havalimanı'na taşınma açıklaması

15 Ağustos 2018, Çarşamba 12:53
THY Yönetim Kurulu Başkanı Aycı, İstanbul Yeni Havalimanı'na geçmeye hazırlandıklarını belirterek, "29 Ekim'de büyük göç başlayacak. 29-30 Ekim'deki 45 saatlik taşınma sırasında İstanbulluların sabrına sığınacağız." dedi.

Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı, 10. Büyükelçiler Konferansı'nda yaptığı konuşmada, THY olarak uçuş noktası açtıkları her yerde Türk bayrağını dalgalandırmaya devam ettiklerini söyledi. 

Uçuş noktası açtıkları ülkelerle Türkiye arasında kültürel birlikteliğin, ekonomik ve ticari iş birliğinin gelişmesini, karşılıklı ziyaretlerle ülkelerin birbirini tanımasını sağladıklarını ifade eden Aycı, iş birliklerinin artarak süreceğini bildirdi.

Aycı, dünyanın 8 büyük hava kargo şirketinden biri haline gelen THY'nin hedefinin önce ilk 5, sonra ilk 3 olduğunu, en çok noktaya uçan hava kargo şirketi haline gelmeyi hedeflediklerini anlattı.

"Madem yolcuda bir numarayız, kargoda da bir numara olmamız lazım." diyen Aycı, Türk mal ve hizmetlerinin dünyaya en hızlı şekilde ulaştırılmasını, dünyadan da ihtiyaç duyulan şeylerin en hızlı şekilde ülkeye getirilmesini istediklerini vurguladı.

Yıl sonu yolcu taşıma hedeflerini 75 milyon olarak yukarı yönlü revize ettiklerini söyleyen Aycı, destinasyonları artırarak Türkiye'nin turizminin gelişmesine katkıda bulunduklarına dikkati çekti. Aycı, Türkiye'ye havayoluyla gelen turistin yüzde 76'sını kendilerinin taşıdığını bildirdi.

Uçaklarının aynı zamanda sosyalleşme aracı olduğunu ifade eden Aycı, THY'yi kullanan yolcuların hem Türk kültürünü hem de Türkiye'yi tanıdıklarını söyledi.

Kendilerini teknolojik olarak geliştirmeye devam ettiklerini dile getiren Aycı, yeni akıllı uygulamaları birer birer hayata geçirdiklerini bildirdi.

Yeşilköy Havalimanı'ndaki navigasyon uygulamasını, dünyanın büyük havalimanlarına da yaymaya başladıklarını aktaran Aycı, havalimanına gelen yolcuları karşılayan otomatik akıllı cihazlara ilişkin denklemleri oluşturmaya çalıştıklarını ifade etti.

"29 Ekim'de büyük göç başlayacak"

Dünyanın en büyüğü olan İstanbul Yeni Havalimanı'na geçmeye hazırlandıklarını anımsatan Aycı, yıllık 90 milyon yolcu kapasiteli, 6 pistle çalışacak havalimanının hizmete girer girmez kapasitenin zorlanacağını söyledi.

Aycı, 29 Ekim'de "büyük göçün" başlayacağına işaret ederek, İstanbul Yeni Havalimanı'ndan 31 Ekim saat 14.00'te İstanbul'dan Ankara'ya ilk uçuşun yapılacağını belirtti.

Taşınma dolayısıyla bazı zorlukların yaşanacağını dile getiren Aycı, fiziksel mekanı ezberleyerek hakim olmanın yanı sıra süreçlerin de değişeceğinin altını çizdi.

Aycı, bu nedenlerle taşınma süresi ve sonrasında yolcuların sabrına sığınacaklarını ifade ederek, yolcuların havalimanına biraz daha erken gelmelerini isteyeceklerini söyledi.

 

AA

Okunma Sayısı: 1503
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • kadir sahinoglu

    15.8.2018 16:14:07

    ABD THY kisitama geirecektir....bizde bir sekilde onalrin ucaklarini engelleme getirmeliyz sembolikte olsa dogru tepki sart....

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı