"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

THY ile Teknik A.Ş arasında toplu iş sözleşmesi imzalandı

25 Ekim 2015, Pazar 14:08
Türk Hava Yolları (THY) Teknik A.Ş ile Çelik-İş sendikası arasında 5’nci dönem toplu iş sözleşmesi imzalandı. Sağlanan hakların yanı sıra sözleşme hatırına çalışanlara bir defaya mahsus brüt bin 550 TL de verilecek.

Toplu İş Sözleşmesi imza töreni THY Genel Müdürlük binasında düzenlendi. Törende THY Teknik A.Ş ile Çelik-İş sendikası arasında yapılan toplu iş sözleşmesini THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı, Çeliş-İş Sendikası adına Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Aslan birlikte imzaladı.Törende bir konuşma yapan THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı, THY gibi bir kurumun başında olmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirterek şunları söyledi: 

“Bize düşen şirketimizi aldığımız bu noktadan çıtayı daha yukarılara taşımak. Bu bayrak yarışında ve bu bayrak devir tesliminde görev sorumluluk süremiz boyunca da layıkıyla bunu yerine getirmek için 7/24 çalışmaktır. Bunu yaparken bu başarının içerisinde ülkeniz iyi ise şirketiniz de iyi olur. Şirketiniz iyi ise zaten ülke iyi demektir. Ülkemizin son 10 yılda kat ettiği bu önemli mesafeyi ve bunun şirketimize olan yansımasını şirketimizin de Türkiye’nin başarı hikâyesine katkısına da beraber görüyoruz. Elbette bunda büyük pay sahibi olan çalışanlarımızdır. Bu çalışanlarımız içerisinde teknisyenlerimizin ve Teknik A.Ş çalışanlarımızın büyük payını unutmamak gerekir. Benim başkanlık dönemimdeki ilk toplu iş sözleşmesinde, elden gelen tüm gayreti masada hep birlikte gösterdik. Elbette herkesin gönlünde bir şeyler yatıyor, elbette herkes olabileceğin en yukarısı yatıyor. Bu müzakereler sonucunda şu ana kadar en iyi toplu iş sözleşmesini imzalayacağız. Çalışanlarımıza hakkını terini kuramadan teslim ediyorsak ne mutlu bize. 'İnsanı yaşat ki devlet yaşasın' prensibinin takipçisi olan biri olarak bizim de işletmemizin yaşaması için çalışanlarımıza en iyi şartları sunmak, bizim en önemsediğimiz sorumluluklarımızdan biri olacaktır.”

LİSANSLI TEKNİSYENLER UNUTULMADI

Sözleşme detayları hakkında bilgi veren Aycı, “Çalışanlarımıza verilecek olan bir defaya mahsus bu sözleşme imzanın bir nedeni olarak 1550 TL brütün tüm çalışanlarımıza verileceğine olumlu baktığımızı kendilerine söyledik ve Salı günü çalışanlarımızın hesaplarında olacak. Tüm çalışanlarımıza küçük de olsa onları unutmadığımızı göstermek açısından yapılan son müzakerelerde lisanslı teknisyenlerimize 300 TL brüt de maaşlarına eklenecek” dedi.

SENDİKANIN İZİN TALEBİ KABUL GÖRDÜ

Çelik-İş Sendikası adına Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Arslan da şunları söyledi:

”Toplu sözleşmelerinde bir eksiklik vardı. Kayınpeder ve kayınvalide öldüğünde izin yoktu. Bu bizim Türk toplumu gelenekleriyle çelişiyor, buna bir çözüm bulduk. Öyle bir şey olursa çalışanlarımız oradan da iki günlük izin alacak. Biz yönetim olarak ilk defa bir sözleşme yapıyoruz. Sayın başkanımız ilk defa toplu sözleşme imzalıyor. Toplu sözleşmenin hatırına bir ödül olarak bir talebimiz olmuştu. Bir defaya mahsus bütün çalışanlarımıza üyelerimize 1550 TL bir ödül talebimiz kabul edildi. Lisanslı teknisyenler konusu hep tartıştığımız konuydu onlara yaptığı 300 TL brüt konusunda yaptığı katkıya teşekkür ediyorum.”

SÖZLEŞME DETAYLARI

THY Teknik A.Ş ve Çelik-İş Sendikası arasında imzalanan Toplu İş Sözleşmesi, 1 Temmuz 2015 ile 30 Haziran 2018 arasındaki üç yıllık dönemi kapsayacak ve yaklaşık 5 bin 500 çalışanın ücretlerinde artış gerçekleştirilecek. Bu ücret artışı ile birlikte, çalışanların ücreti 2015 yılının ikinci 6 ayında yüzde 7 artacak. 2016 yılının ilk 6 ayında buna ilave olarak yüzde 5 ücret artışı uygulanacak. 2016 yılının ikinci 6 ayı ve takip eden 6 aylık dönemlerde de 6 aylık enflasyon rakamlarına ilave yüzde 0,5 ücret artışı uygulanacak.

Yapılacak olan ücret artışlarının dışında, her ay çalışanlara ödenmekte olan sosyal yardım miktarı da brüt olarak 1’inci yıl için 390 liradan 485 liraya, 2’inci yıl için 485 liradan 550 liraya ve 3’üncü yıl için de 550 liradan 615 liraya çıkarılacak. Diğer taraftan, sendika üyesi tüm çalışanlara bir defaya mahsus 1550 lira brüt ek ödeme yapılacak.

DHA

Okunma Sayısı: 2102
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı