"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Trabzon’da 20 TL’ye hamsi olur mu?

23 Şubat 2017, Perşembe 13:03
Ekonomi yazarı Güngör Uras, Trabzon'da hamsinin kilosunun 20 TL olduğunu görünce şaşırdığını ve satıcıya "Evladım, Trabzon’da 20 TL’ye hamsi olur mu? İstanbul’da bile 15 TL” dediğini yazdı.

Güngör Uras'un Milliyet'de yayınlanan bugünkü yazının bir bölümü şöyle:

(1) Trabzon’da sanayi yok. (2) Ekonomiyi fındık parasıyla, gurbetçi parası döndürüyor. (3) Yeni ümit, turizmin canlanması. Arapların konut satın alması (4) 500 Arap konut alınca, fiyatlar tırmanışa geçmiş. 

Dağda taşta yeni konutlar yapılıyor. Konut stoku büyümüş.

Çayın yüzde 29’u, fındığın yüzde 15’i Trabzon’da üretiliyor. Trabzon, Karadeniz’in ticaret ve ihracat merkezi.

Hayvancılık ve hayvan ürünleri üretiminde büyük gerileme var. ‘Vakfıkebir tereyağı’ satın almak için kadınlar pazarına gidecektim “Hocam, Trabzon yöresinde süt kalmadı. Vakfıkebir tereyağı başka bölgelerde üretiliyor, Vakfıkebir tereyağı olarak Trabzon’da satılıyor” dediler.

Balıkçıda çiftlik levreğinin kilosu 25 lira, istavrit 20, hamsi 20 liraya satılıyordu. “Evladım, Trabzon’da 20 TL’ye hamsi olur mu? İstanbul’da bile 15 TL” deyince, balıkçı, “Hocam gelmiyor ki” dedi. “İstanbul’dan mı gelmiyor?” dedim. “Hayır, denizden gelmiyor” dedi.

Allah Trabzon’a nefis bir deniz vermiş ama denizi değerlendiremiyoruz. “Hamsi de denizden çıkarak 

kendiliğinden gelmeyecek. Birileri yakalayıp getirecek.”

Son söz: Trabzon nefis bir Karadeniz şehri. İnsanları dost canlısı. Her mevsim, gezilecek, görülecek, farklı bir şehir. Çok güzel oteller açılmış. Gezmenizi tavsiye ederim.

Haber Merkezi

Etiketler: hamsi
Okunma Sayısı: 2366
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı