"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Traktöre bu kadar para verilir mi?

14 Ekim 2014, Salı 10:40
Türkiye’nin tarım üssü Bursa’da düzenlenen tarım ve hayvancılık fuarında traktör firmaları son model araçlarını görücüye çıkardı.

Fuardaki 578 bin liralık traktör görenleri şaşırtıyor. Lüks otomobil fiyatındaki 210 beygir gücündeki traktör, uydu kontrol sistemi, sonsuz değişkenli şanzımanı, kabin -ön aks süspansiyonu gibi özellikleriyle dikkat çekiyor. Tekerlekli traktör olarak Kasım ayında ilk kez Antartika'ya gitmeye hazırlanan Massey Ferguson'un 5600 serisi de fuarda tanıtıldı. 

Bursa 12. Uluslararası Tarım, Tohumculuk, Fidancılık ve Süt Endüstrisi Fuarı ile Bursa 7. Uluslararası Hayvancılık ve Ekipmanları Fuarı'nda traktör, biçer döverler gibi tarım makineleri çiftçiler için görücüye çıktı. Fuarda 40 bin liradan başlayan traktör fiyatları 578 bin liraya kadar çıkıyor. Bazı traktörlerin sahip oldukları konfor ve teknoloji lüks araçları aratmıyor. Fuarın en pahalı makinelerinden birisi olan uçak fiyatındaki 145 bin Euro ile 200 bin Euro arasında değişen 210 beygir gücündeki traktörde bunlardan birisi. 2014 yılında üst segment olarak piyasaya sunulan traktör alıcılarını bekliyor. 

John Deere Türkiye Pazarlama Koordinatörü Yaşar Türk, 210 beygir gücünde, kabin-ön aks süspansiyonu, sonsuz değişkenli şanzımanı bulunan traktörün uydu kontrol sistemi ile de yakıt ve ilaç tasarrufu sağladığını kaydetti. Traktöre müşterilerin istedikleri özelliği ekleye bildiklerini belirten Türk, "Üst segmentli bir taröktürümüz. Fiyatı 145 bin euro'dan başlayıp 200 bin euro'ya kadar müşterilerimize sunuluyor. Otomatik dümenlemeye kadar sistem var. Uydu kontrol sistemi ile traktör gittiği yeri algılıyor. Sürücü indiğinde çalışabiliyor. Otomatik dümenlemede tarlada bir kez gidildiğinde geri döndükten sonra operatör direksiyona kesinlikle dokunmuyor. Traktör o gittiği yeri algıladıktan sonra bir sonraki seride dümenlemeyi kendisi yapıyor. Otomatik dümenleme ile de arkadaki ekipmanda üst üste binmeleri, ilaçlama yaparken ilaç atılmayan yer kalmasını engelliyor. Maliyet açısından müşteri için avantajlı, ilaç ve yakıt tasarrufu sağlayabiliyor. Sürücü indiğinde çalışabilir. Amacımız; sürücüsüz traktör değil maliyetleri aşağıya indirip üretkenliği maksimuma çıkarmak." diye konuştu. 

ANTARTİKA'YA GİDECEK TRAKÖR DE GÖRÜCÜYE ÇIKTI

Fuarda Kasım ayında Yeni Zellanda’dan hareket ederek Antartika’ya ulaşacak Massey Ferguson’un 5600 serisi modeli de görücüye çıktı. Massey Ferguson Pazarlama ve Bayi Geliştirme Müdürü Özlem Aşçı Özel ise Antartika 2 projesinin sürdüğünü açıkladı. Özel şunları kaydetti: “1950'lili yıllarda Güney Kutup dairesine giden ilk traktör Massey Ferguson olmuştu. Biz bunu yaklaşık 60 sene sonra 5600 serimizle tekerlekli traktörü ile yineleyeceğiz. Kasım ayında başlayacak traktörümüz kutup yolculuğu. Traktörümüz Yeni Zelanda’dan Güney Kutbu'na inecek ve zorlu kutup şartlarında bir bayan tarafından kullanılarak kutup noktasına ulaşmış olacak. Bursa fuarımızda bu olaya atıfta bulunmak istedik"

Okunma Sayısı: 2648
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı