"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Trump'tan FED açıklaması: Yellen ve Gary listede

26 Temmuz 2017, Çarşamba 08:55
​ABD Başkanı Donald Trump, ABD Merkez Bankası (Fed) başkanlığı için birkaç kişiyi değerlendirdiğini belirterek, mevcut Fed Başkanı Janet Yellen'in ve Başekonomi Danışmanı Gary Cohn'un bu isimler arasında yer aldığını söyledi.

Trump, Wall Street Journal gazetesine verdiği mülakatta, Fed Başkanı Yellen'i ikinci başkanlık dönemi için atayabileceğini kaydetti.

DÜŞÜK FAİZ POLİTİKASINDAN MEMNUN

"Yellen'in davranış biçimini beğeniyorum. Çok iyi iş çıkardığını düşünüyorum" ifadelerini kullanan Trump, Yellen'in düşük faiz politikasından da memnun olduğunu dile getirdi.

YELLEN ADAYLARDAN BİRİ

Trump, Yellen'in ilk başkanlık döneminin Şubat 2018'de dolmasının ardından yerine kimin geçeceği sorusu üzerine, "Yellen kesinlikle adaylardan biri." dedi.

Bununla birlikte aday listesinde 2-3 ismin daha bulunduğunu ifade eden Trump, mülakatta yanında bulunan Beyaz Saray Ulusal Ekonomi Konseyi Direktörü Gary Cohn'un bunlardan biri olduğunu teyit etti.

GARY DE ADAYLARDAN BİRİ

Trump, "Gary'i uzun süredir tanıyorum ancak birlikte çalışarak O'na büyük saygı duymaya başladım. Gary, kesinlikle listede." diye konuştu.

Öte yandan Trump'ın "Cohn'un şu anki pozisyonunu sevdiğini" söylemesi, Cohn'un Fed başkanlığına sıcak bakmadığı spekülasyonlarına neden oldu.

KARAR VERMEK İÇİN HENÜZ ERKEN

Fed Başkanlığı için aday listesinde yer alan diğer isimleri açıklamayan Trump, karar vermek için henüz erken olduğunu sözlerine ekledi.

Trump, başkan seçilmeden önce Yellen'in ilk dört yıllık görev süresi 3 Şubat 2018'de dolduğunda muhtemelen yeniden aday göstermeyeceğini söylemişti.

AA

Okunma Sayısı: 1844
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı