"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

TÜPRAŞ ve ODTÜ'den güç birliği

21 Kasım 2017, Salı 11:53
TÜPRAŞ tarafından ODTÜ Teknokent'te Veri Analitiği Merkezi açılacak, teknokent ekosisteminde ortak projeler geliştirilecek; ODTÜ'de ilgili bölümlerle iş birliğinin artırılmasına yönelik çalışmalar gerçekleştirilecek.

Türkiye'nin en büyük sanayi kuruluşu Türkiye Petrol Rafinerileri AŞ (TÜPRAŞ), yükseköğretim ve araştırma-geliştirme alanında önemli işler yapan ODTÜ ve ODTÜ Teknokent ile kapsamlı bir iş birliği yapacak.

Konuya ilişkin bir süredir görüşmeler yürüten TÜPRAŞ, ODTÜ ve ODTÜ Teknokent yetkilileri, varılan mutabakatı somutlaştırarak, üniversite-sanayi iş birliği kapsamında ortak çalışmalar için protokol imzaladı.

Protokol çerçevesinde, TÜPRAŞ'ın faaliyet alanlarına yönelik akademik bilgiye erişim ve üniversite-sanayi iş birliği konularında ortak çalışmalar yapılacak. Üniversitenin ilgili bölümleriyle iş birliği içinde ODTÜ Teknokent'te Veri Analitiği Merkezi açılacak ve teknokent ekosisteminde ortak projeler geliştirilecek.

İş birliği doğrultusunda, eğitim programları ve etkinlikler düzenlenecek, ortak projeler geliştirmesi için ODTÜ Teknokent tarafından destek sağlanacak, girişimcilere yönelik "start-up" programları düzenlenecek veya mevcut programlara katkı verilecek.

TÜPRAŞ'ın araştırma faaliyetlerini desteklemek üzere nitelikli insan kaynağına erişim desteği sağlanmasını da içeren protokolle sektörel teknokent, kuluçka merkezi ve benzeri yapılar oluşturulmasına yönelik iş birliği geliştirilmesi ele alınacak.

Gelecek yıl faaliyetlerine başlaması planlanan ODTÜ Teknokent Bilişim İnovasyon Merkezi'nde Veri Analitiği Merkezi açacak TÜPRAŞ, teknokent ekosisteminde ortak projeler geliştirmeyi amaçlıyor. ODTÜ Teknokent yönetimi, TÜPRAŞ ve teknokent firmaları arasındaki ortak projelere destek verecek.

AA

Etiketler: tüpraş, odtü
Okunma Sayısı: 1243
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı