"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Turizmci, Rusya ile tırmanan gerginlikten rahatsız

25 Kasım 2015, Çarşamba 17:00
Antalya'daki Manavgat Titreyengöl-Sorgun Turizm Yatırımcıları Birliği (TİSOYAB) Başkanı Hüseyin Aydoğan, uçak düşürme bağlı Türkiye ile Rusya arasında tırmanan gerginliğinin turizm ve ticarette kendini sert bir şekilde göstermemesi için ihtiyatlı davranılması gerektiğini söyledi.

Türkiye ile Rusya'nın turizm ve başta narenciye ve örtü altı sebze meyvede ticari ilişkilerinin iyi olduğunu vurgulayan Aydoğan, "İki ülke arasında böylesi bir olayla gerginliğinin tırmanması üzüntü verici bir durum. Bölgemi insanı turizm ve ürettiği meyve ve sebzelerin Rusya'ya ihracatına bağlı ekmek yiyor. Ruslar çok milliyetçi bir millet. Avrupalılar gibi değiller. Kendi liderlerinin açıklamalarını dikkate alırlar." dedi. 

Rusya ile başlayan gerginliğin turizm sektörünü zor durumda bırakacağına dikkat çeken Aydoğan, kısa sürede tansiyon düşürülmezse 2016'da Rus turizminin daha da kötü gidebileceğinin altını çizdi. 

Son 15 yıldır Antalya turizminin bel kemiğini Almanlar ve Ruslar oluşturduğunun altını çizen Aydoğan, şunları kaydetti: "Ruslar milliyetçi millet. Devlet yöneticilerinin açıklamaları etkili oluyor. Bir Almanlar ve Avrupalılar gibi tatil yapmada menfaatlerini ön planda tutmayabiliyorlar. Zaten bu sene Rus turizmi iyi gitmedi. Acilen Rusya ile tırmanan gerginlik diplomasinin tüm incelikleri A'dan Z'ye kullanılarak aşağı çekilmesi lazım. Bu yapılmazsa hem turizm sektörü hemde ticaretimiz çok büyük zarar görür. Tabi bundan da en fazla çiftçi ve dar gelirli aileler etkilenir. Bu konu dikleşme meselesi yapılmadan tatlıya bağlanmalı." 

Bu sene bölgede Rus turist kaybının yüzde 15 seviyesinde olduğunu dile getiren Aydoğan, uluslararası ilişkilerde her zaman diplomasi dilinin kullanılması gerektiğini, 2 ülke arasında gerginliği artıracak dikleşmeye bağlı sözlerden kaçılması gerektiğinin altını çizdi.

Etiketler: rusya, turizm, turist, antalya
Okunma Sayısı: 1260
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı