"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Turizmde kayıp 10 milyar doları bulacak

26 Kasım 2015, Perşembe 17:13
Rusya Federal Turizm Ajansı (Rusturizm) başkanı Oleg Sefonov, Türkiye ile turizm alanındaki işbirliğini durduracaklarını açıkladı.

Safonov, “Açıkçası Türkiye ile turizm sektöründeki işbirliği devam etmeyecek.” dedi. Safonov, Rus uçağının düşürülmesinin Türkiye için uzun vadeli ve ciddi sonuçları olacağını söyledi. 

TÜRKİYE'NİN KAYBI 10 MİLYAR DOLARI BULACAK

Moskova’da gazetecilere açıklamalarda bulunan Saforov, Türkiye’nin Rus turistlerin ülkeye gelmesinin kesilmesinin ardından da 10 milyar dolar zarara uğrayacağını savundu. Safonov, “Türkiye’ye Rusya’dan 4 milyon 400 bin turist gidiyordu ve Türkiye’nin buna bağlı geliri yıllık yaklaşık 10 milyar dolar civarındaydı. Bundan sonra çok açık ki Türkiye bu parayı artık kazanamayacak.” diye konuştu.

TUR OPERATÖRLERİNE YAPTIRIM

Rusya Federal Turizm Ajansı Başkanı, ayrıca Türkiye’ye tatil turu düzenleyen ve bilet satmaya devam eden operatörlere de bazı yaptırımlar uygulayacaklarını dile getirdi. Safonov, “Rusturizm bu satışlar konusundaki verileri izleyecek ve bunları önlemek için bazı tedbirler alacak.” ifadelerini kullandı.

RUS TURİSTLER 7 ARALIK'TAN ÖNCE DÖNMÜŞ OLACAK

Safarov ayrıca halen Türkiye’de bulunan Rus turistlerin büyük kısmının 7 Aralık’tan önce Rusya’ya dönüş olacakları bilgisini verdi. Safanov, “Turistlerimizin büyük kısmı planlandığı üzere 7 Aralık’tan önce geri gelmiş olacak. Kalan diğer 34 kişi ise 26 Aralık’tan önce dönmüş olacak.” diye kaydetti. 

Safonov, Rusya dışına çıkan Rus turistlerin sayısında ise 2016 yılında yüzde 40 düşüş olacağını tahmin ettiklerini aktardı.

Etiketler: rusya, turizm
Okunma Sayısı: 1166
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı